PONOS TRSTENIKA: Zlatna Katarina prvak Evrope u poznavanju saobraćaja!
Foto: Opština Trstenik

Takmičenje u Norveškoj

PONOS TRSTENIKA: Zlatna Katarina prvak Evrope u poznavanju saobraćaja!

Srbija -
Bilo je teško stići dovde ali nakon puno napornih treninga stigli smo do zlatnog odličja. Jako sam ponosna na sebe i na svoju ekipu, kazala je Belić Katarina, učenica šestog razreda osnovne škole Živadin Apostolović

TRSTENIK - Trsteničanka Katarina Belić bila je deo srpske reprezentacije koja je na evropskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ u Norveškoj osvojila zlato. Na takmičenju za decu uzrasta do dvanaest godina četvoročlana reprezentacija Srbije, najsjanije odličje osvojila je u konkurenciji između 22 zemlje.

„Mi smo odbranili zlato koje je osvojeno prošle godine. Naša deca su bila veoma uporna i istrajna i u trenucima kada je bilo teško verovali su u sebe i svoje sposobnosti. To je dalo rezultat i postali su evropski šampioni u svojoj konkurenciji“, kazao je predmetni nastavnik Vladan Čolić.

Po rečima profesora Čolića najteže je bilo pobediti ekipu iz Rusije jer su oni uložili posebene napore u želji da osvoje dugo priželjkivano prvo mesto.

Foto: Opština Trstenik
Foto: Opština Trstenik

„Rusi su godinama unazad drugi i oni već dva meseca imaju intezivne pripreme. Imaju poseban tim nastavnika, kondicionih trenera i psihologa i oni vrlo ozbiljno pristupaju tom takmičenju ali im ni ove godine nije uspelo“, dodao je Čolić, nastavnik saobraćajne Trsteničanka Katarina Grujić, u konkurenciji između 50 000 devojčica koje su se takmičile na nivou cele Srbije, na državnom prvenstvu osvojila drugo mesto i tako postala deo

„Bilo je teško stići dovde ali nakon puno napornih treninga stigli smo do zlatnog odličja. Jako sam ponosna na sebe i na svoju ekipu“, kazala je Belić Katarina, učenica šestog razreda osnovne škole „Živadin Apostolović“.

Foto: Opština Trstenik
Foto: Opština Trstenik

Predsednik opštine Trstenik, Miroslav Aleksić kako bi saznao od šampionke Katarine kako je to pobediti mnogostruko jaču ekipu Rusije organizovao je prijem. Tom prilikom u ime opštine Trstenik Katarini i predmetnom profesoru uručio je poklon u vidu novčane.

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ održalo se od 5 do 7. septembra u norveškom gradu Oslu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track