Poverenik SNS traži uvođenje privremenih mera u Lučanima
Foto: Marina Lopičić

Zahtev Vladi Srbije

Poverenik SNS traži uvođenje privremenih mera u Lučanima

Srbija -
Zahtev o raspuštanju Skupštine biće upućen Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu

LUČANI - Poverenik OO SNS u Lučanima, Slobodan Jolović danas će uputiti zahtev Vladi da se u ovoj opštini uvedu privremene mere zbog neodržavanja sednica Skuštine. "Sinoć je bila poslednja mogućnost za održavanje sednice, međutim, pošto nije bilo kvoruma to znači da vladajuća većina ne postoji", izjavio je Jolović.

Prema njegovim rečima, zahtev o raspuštanju Skupštine biće upućen Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Nakon toga bi trebalo da se donese odluka o tome, a zatim da se održe vanredni lokalni izbori do kraja godine.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić rekao je prilikom posete Lučanima da SNS mora preuzeti odgovornost za vršenje lokalne vlasti u Lučanima.

Nikolić je dao punu podršku naporima da se to učini nakon vanrednih lokalnih izbora uz formiranje široke koalicije i istakao da njih treba održati u što kraćem roku uz vrlo kratku kampanju. Vladajuću koaliciju u Lučanima činile su sve političke stranke (DS, SPS-PUPS-JS, NS-DS, SNS, Preokret i URS), osim "Pokreta za razvoj Dragačeva"čiji je lider bio Jolović, koji je na lokalnim izborima osvojio najveći broj odborničkih mandata, ali je u međuvremenu prešao u SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja