PRESTONICA NARANDŽASTIH DŽINOVA: Do nedelje u Kikindi Dani ludaje
Foto: Sasa Urosev

Takmičenje

PRESTONICA NARANDŽASTIH DŽINOVA: Do nedelje u Kikindi Dani ludaje

Srbija -
Procenjuje se da će na tradicionalnoj turističkoj manifeastaciji, na kojoj se biraju najduže i najteže tikve, biti oboren rekord. Publiku će zabavljati Garavi sokak, Halid Muslimović, Goca Tržan i grupa Hladno pivo

KIKINDA - Veselo i raspevano!

Kikinda je od danas do nedelje domaćin tradicionalne turističke manifestacije „Dani ludaje“, koju će po procenama organizatora, posetiti oko 40.000 gostiju. Značajan broj turista na feštu na kojoj se biiraju najduže i najteže tikve, dolazak je potvrdio iz Temišvara I drugih rumunskih mesta. Interesatno je što će u saradnji sa „Železnicama Srbije", čuvenim vozom „Romantika“, u goste na “Dane ludaje”, doći putnici iz Beograda:

-Naši maleni kostimirani promoteri, dečica iz kikindskih vrtića, bili su prava atrakcija u Novom Sadu, Beogradu i Temišvaru. Upravo na bazi tih promocija, očekujemo rekordnu posetu na ovogodišnjim “Danima ludaje”- kaže za Kurir Marijana Mirkov iz opštinskog Sekretarijata za turizam.Najuspešnije proizvođače džinovskih plodova ravnice, organizatori će bogato nagraditi:

- Pobedniku u kategoriji najtežih bundeva pripašće 100 hiljada dinara, koliko će dobiti i onaj ko donese najdužu tikvu. Velika je verovatnoća da će biti oboren dosadašnji apsolutno rekord u kategoriji “debeljuca”. Milan Desnica iz Savinog Sela, četvorostruki pobednik “Dana ludaje”, vlasnik dosad najteže bundeve od 288,3 kilograma, potvrdio je da će se u prestonici naradžastih džinova pojaviti sa bundevom težom od 300 kila- kaže ona.

Glavne muzičke zvezde ovogodišnje manifestacije biće “Garavi sokak”, Halid Muslimović, Goca Tržan, grupa „Hladno pivo“, a neće izostati ni neizbežni tamburaši. Organizatori obećavaju da iz Kikinde niko neće otići gladan:

-Pored bundevare i raznih drugih jela od ludaje, gosti će se sladiti nadaleko čuvenim vojvođanskim specijalitetima. Oni će moći da uživaju i u izložbi oldtajmera, ali i neizostavnom segmentu “Dana ludaje”- karnevalskoj povorci dece predškolskog uzrasta odevenih u plodovima jeseni- kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track