PUKAO CEVOVOD: Ceo Novi Pazar bez vode
Foto: Zorana Jevtić

Zaustavljeno prečišćavanje

PUKAO CEVOVOD: Ceo Novi Pazar bez vode

Srbija -
Bolnica prioritet. Ne zna se koliko će vremena biti potrebno da kvar bude otklonjen, ali za nekoliko sati trebalo bi da budu pokrenute dve trećine kapaciteta

NOVI PAZAR - Zbog pucanja cevovoda od ranih jutarnjih sati ceo Novi Pazar je bez vode, a kako kažu nadležni, ne zna se koliko će vremena biti potrebno da kvar bude otklonjen.

Rukovodilac filterskih postrojenja u tom gradu Rifat Rašljanin rekao je da se ne zna koliko će vremena biti potrebno da kvar bude otklonjen, ali da bi za nekoliko sati trebalo da budu pokrenute dve trećine kapaciteta.

"Morali smo na filterskom postrojenju da zaustavimo prečišćavanje vode" - rekao je on i dodao da ne zna koliko će vremena biti potrebno da kvar bude otklonjen, ali da bi za nekoliko sati trebalo da budu pokrenuta dve trećine kapaciteta.

"Prioritet nam je obezbeđivanje dotoka vode za novopazarsku bolnicu", naglasio je Rašljanin. Za poslednjih desetak dana ovo je drugi put da ceo grad ostaje bez vode za piće. Prvi put mreža je bila isključena zbog prespajanja na filterskim postrojenjima.

Uredno vodosnabdevanje, posebno potrošača u drugoj i trečoj visinskoj zoni, ali i nekih višespratnica u centru grada, veliki je problem u Novom Pazaru. Problem će biti rešen puštanjem u rad novih postrojenja u rad na filteru, čija se izgradnja privodi kraju. Rok za završetak izgradnje bio je početak jula, ali je pomeren za kraj ovog meseca. Izgradnju novih filterskih postrojenja finansira Vlada Luksemburga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track