RADNO U PROKUPLJU: Volonteri kreče kuće oštećene u poplavama!
Foto: Milen Đorđević

Obradovali meštane

RADNO U PROKUPLJU: Volonteri kreče kuće oštećene u poplavama!

Srbija -
Projekat predviđa krečenje kuća koje su oštećenje u aprilskim poplavama, a vrednost projekta je 72 000 dinara a ova sredstva su namenjena kupovini materijala i alata za krečenje, rekla je koordinator projekta Slađana Milosavljević
1 / 6 Foto: Milen Đorđević

PROKUPLJE- Volonterski centar Prokuplje započeo je danas projekat “Volonterska sanacija kuća”, koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Projekat se sprovodi u okviru omladinskog programa “Mladi su zakon” uz podršku Resurs centra Proaktiv iz Niša.

-Projekat predviđa krečenje kuća koje su oštećenje u aprilskim poplavama. Na ovaj način mladi volonteri pomažu svojim sugrađanima. Cilj projekta je podsticanje volonterizma, aktivizma i humanosti mladih. Vrednost projekta je 72 000 dinara a ova sredstva su namenjena kupovini materijala i alata za krečenje– rekla je koordinator projekta Slađana Milosavljević.

Prva kuća na kojoj su radili je dom Zorana Aranđelovića, koji kaže da je ova pomoć prokupačkog Volonterskog centra stigla u pravi čas, kako bi sanirao kuću pre zime.

-Ova pomoć volontera mnogo znači, kako u finansijskom pogledu tako i zbog činjenice da su mladi ljudi u naše naselje doneli radost i lepo raspoloženje. Na taj način oni su nam pomogli zaboravimo na nedaće zbog poplave– objasnio je Zoran Aranđelović.

Inače, desetak volontera iz Prokuplja, koji su uzeli učešće u ovom projektu, okrečiće četiri prizemne kuće u kojima žive višečlane porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track