SAOBRAĆAJ U SRBIJI: Mokri kolovozi i slaba viljdivost na putevima!
Foto: Kurir

Oprez

SAOBRAĆAJ U SRBIJI: Mokri kolovozi i slaba viljdivost na putevima!

Srbija -
Zbog kiše koja padala povećan je broj odrona, posebno na putevima duž klisura i stenskih useka, a najučestaliji su na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali

BEOGRAD - Kolovozi su danas mokri i slaba je vidljivost te se vozačima savetuje da brzinu prilagode uslovima na putu, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog kiše koja padala povećan je broj odrona, posebno na putevima duž klisura i stenskih useka, a najučestaliji su na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali.

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima na ulazu i pri izlazu iz Srbije su do 30 minuta. Autoput E-75 je zbog radova sužen na mostu preko Dunava - deonica Novi Sad - Beograd, zatim na delu deonice Šid-Beograd, bliže Beogradu, kao i na deonici kroz Beograd, od mosta "Gazela" do Naplatne stanice "Bubanj potok".

Na auto-putu E-75 zbog radova je zatvoren deo petlje "Smederevo". Zbog radova na redovnom održavanju auto puta na sređivanju zelenog pojasa na državnom putu I/A reda broj 1 od petlje "T6" do petlje "Dobanovci" u smeru Beograd-Šid i od petlje "Dobanovci" do petlje "T6" u smeru Šid- Beograd biće prekidan saobraćaj.

Radovi će se izvoditi u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova. Od 04. oktobra zbog radova na nadvožnjaku u Maloj Krsni izmenjen je saobraćaj na državnom putu I B reda broj 33.

Od 29. septembra zbog radova na nadvožnjaku na putu I A reda broj 1, zona petlje "Smederevo", zatvorene su izlazne saobraćďż˝ajnice ka Smederevu sa auto-puta iz smera Beograd-Niš i ulivne saobraćajnice na auto-put iz smera Smedereva ka Nišu.

Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra. Na putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od mosta Gazela do naplatne rampe Bubanj Potok, u oba smera auto-puta (Beograd-Niš i Niš-Beograd) izvodiće se radovi okvirno do 29. oktobra.

U pojedinim fazama biće potpunog zatvaranja pojedinih saobraćajnih traka. Zbog izgradnje koridora 10 na delu puta IA reda br. 1. (auto-put E-75) od 21. avgusta saobraćaj je preusmeren sa državnog puta I/A reda kod Grdelice, na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na reci Južnoj Moravi u dužini od 1800 metara, gde se saobraćaj ponovo vraća na put IA reda.

Zbog radova na mostu preko reke Belice, na deonici Batočina-Jagodina, auto-put E-75 je sužen, a saobraćaj se obavlja dvosmerno. Saobraćaj na auto-putu E-75 je zbog radova usmeren na sporedne puteve kod Grdelice i na još tri mesta na deonici Vladičin Han - Vranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja