Saša Mirković: Besplatni vrtići u Zaječaru od 1. januara 2015!
Foto: Zorana Jeftić

Svaka čast

Saša Mirković: Besplatni vrtići u Zaječaru od 1. januara 2015!

Srbija -
Izdvojili novac iz budžeta kako roditelji ne bi morali sa prosekom primanja do 50. 000 dinara da izdvajaju iz svog ličnog budžeta za to, rekao Mirković

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković rekao je da će vrtići u Zaječaru od 1. januara 2015. godine biti besplatni za sve mališane iz ovog grada. Vrtići u Zaječaru od 1. janura 2015. godine biće besplatni , jer smo izdvojili novac iz budžeta kako roditelji ne bi morali sa prosekom primanja do 50. 000 dinara da izdvajaju iz svog ličnog budžeta za to, rekao je Mirković.

Mirković je ovaj predlog uputio gradskom veću , a sredstva su obezbeđenja uštedom na putovanjima, putnim troškovima, dnevnicama i sprečavanju ranijeg trošenja novca. Iznos koji je izdvojen iz kase grada Zaječara za besplatne vrtiće je 40 miliona dinara.Cene vrtića u Srbiji drastično se razlikuju od grada do grada, iako se u svakoj ustanovi mališanima pruža gotovo identična usluga. Raspon cena se kreće od 3.500 dinara na mesečnom nivou, koliko iznosi sada cena u zaječarskim vrtićima, do čak 11.000 dinara u Kragujevcu. Puna cena vrtića u Beogradu je oko 13.000 dinara. Grad tu cenu umanjuje svima, a roditelji koji nemaju nikakve olakšice najviše mogu da plate 9.700 dinara.Za sadašnje niske cene vrtića u Zaječaru najvećim delom je zaslužan sam grad.

TV Best

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track