SEDNICA SAVETA ZA JRM I BEZBEDNOST NS: Podnet zahtev za angažovanje 30 školskih policajaca!
Foto: Grad

Usvojen izveštaj o radu

SEDNICA SAVETA ZA JRM I BEZBEDNOST NS: Podnet zahtev za angažovanje 30 školskih policajaca!

Srbija -
Predsednika Saveta za javni red i mir i bezbednost Aleksandar Đurđev naveo je da su predložene mere osim školskih policajaca i pojačavanje video nadzora u školama i u školskim dvorištima, bolja ulična rasveta oko škola i unutar dvorišta škola

NOVI SAD - Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost usvojili su na današnjoj sednici Izveštaj o radu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Sada za period januar - juni školske 2013/2014. godine i uputili ga Skupštini grada na razmatranje.

Predsednika Saveta za javni red i mir i bezbednost Aleksandar Đurđev naveo je da su predložene i mere prevencije, među kojima su ključne pojačavanje video nadzora u školama i u školskim dvorištima, kao i bolja ulična rasveta oko škola i unutar dvorišta škola, potom angažovanje takozvanih školskih policajaca, te iznalaženje načina bolje kontrole prilikom izlaska učenika, a kako bi se sprečilo da treća lica ulaze u školska dvorišta.

Policijskoj upravi u Novom Sadu podnet je zahtev za angažovanje 30 školskih policajaca, a na današnjoj sednici Saveta predstavnici novosadske policije su potvrdili da su zahtev primili.

Članovi Saveta većinom glasova usvojili su i Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2014. godinu, kojim se obuhvata dodatna nabavka vatrogasne opreme. Ovaj predlog takođe treba da se nađe pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici, u petak, 31. oktobra.

Na predlog predsednika Saveta za javni red i mir i bezbednost Aleksandra Đurđeva, dnevnice sa današnje sednice Savet će se ustupiti Centru za socijalni rad Novog Sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track