Skupština Vojvodine: Poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta
Foto: Beta

Počela sednica

Skupština Vojvodine: Poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta

Srbija -
Predstavnici vladajuće koalicije najavili su, uoči početka sednice, da će podržati rebalans budžeta, dok su predatvnici opozicije izjavili da to neće učiniti

NOVI SAD - U Skupštini Vojvodine danas je počela sednica nan kojoj će poslanici razmatrati Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta, prema kome je budžetski iznos smanjen za nešto više od 1,5 milijardi dinara, a ukupni fiskalni deficit trebalo bi da bude oko 4,3 milijarde.

Predstavnici vladajuće koalicije najavili su, uoči početka sednice, da će podržati rebalans budžeta, dok su predstavnici opozicije izjavili da to neće učiniti.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin kazao je da očekuje da predlog rebalansa dobije podršku od stranka koje čine valdajuću koaliciju LSV, SDS i SVM.

"Obzirom da je rebalans sačinjen tako da će Vojvodina do kraja imati koristi od njega, očukujem da će biti podržana od strane vladajuće koalicije, a samim tim i usvojen", rekao je Vasin novinarima uoči početka sednice.

Slično mišljenje izneo je i predsednik Poslaničkog kluba Socijal demokratske stranke Miloš Gagić koji je rekao da će ta stranka podržati predlog rebalansa.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova SNS Đorđe MIlićević kazao je da naprednjaci neće podržati predlog rebalansa jer, kako je kazao, on predstavlja samo nastavak "jalove politike DS i njenih koalicionih partnera".

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS i poslanik Milenko Jovanov rekao je da ta stranka ne može podržati rebalans, jer taj predlog jos jednom pokazuje pogrešnu politiku DS i vladajuće koalicije u Vojvodini.

"Između ostalog rebalans favorizuje Novi Sad i ako novosadizacija predstavlja alternativu beogradizaciji, mi za to ne možemo glasati jer šta je sa drugim delovima Vojvodine", rekao je Jovanov.

U predlogu odluke o rebalansu ovogodišnjeg vojvođanskog budžeta navedeno je da ukupni budžetski rashodi iznose oko 62,5 milijardi dinara, dok su prihodi planirani na iznos od 58,7 milijardi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track