SNEG VEĆ NAPRAVIO POMETNJU: Oko 25.000 potrošača bez struje, najugroženija zapadna Srbija!
Foto: Rojters

Kvar

SNEG VEĆ NAPRAVIO POMETNJU: Oko 25.000 potrošača bez struje, najugroženija zapadna Srbija!

Srbija -
Od ukupno 900.000 potrošaca na području koje pokriva našeprivredno društvo, tokom noći je 46.000 njih ostalo bez napajanja električnom energijom, dok je u ovom trenutku oko 25.000 kupaca bezelektrične energije, istakao je Dragan Ivanović
1 / 4 Foto: Tviter

KRALJEVO - Oko 25.000 potrošača i dalje su bez električne energije zbog kvarova koje je prouzrokovao sneg koji je padao prethodne noći, rekao je danas Tanjugu rukovodilac sektora za upravljanje u "Elektrosrbiji Kraljevo" Dragan Ivanović.

Najugroženija mesta su, prema njegovim rečima, Užice, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Čacak, Ivanjica, Guča, Arilje, Novi Pazar, Sjenica, Tutin i Raška. U toku prethodne noći, 46.000 potrošaca ostalo je bez napajanja električnom energijom, na području koje pokriva „Elektrosrbija Kraljevo“.

Oko 80 odsto korisnika Gradske toplane u Kruševcu koji se snabdevaju sa centralnog izvora danas nema grejanje jer je zbog havarije sistem zaustavljen.

"Od ukupno 900.000 potrošaca na području koje pokriva našeprivredno društvo, tokom noći je 46.000 njih ostalo bez napajanja električnom energijom, dok je u ovom trenutku oko 25.000 kupaca bezelektrične energije“, rekao je Ivanović.

Na Kopaoniku u 14 sati debljina snežnog pokrivača iznosila je 21 centimetar, a slab sneg nastavio je da pada. Dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Jasmina Krstojević kaže i da je izmerena temperatura od minus 2 stepena Celzijusovih, a da duva severni vetar brzine dva do četiri metra u sekundi.

"Vidljivost iznosi do 500 metara, a slab sneg pada i dalje", izjavila je ona Tanjugu.

http://www.youtube.com/watch?v=htUZWOrA4mQ

Radijatori korisnika centralnog grejanja koji su povezani na toplotne izvore pogona "Jug" i "Majkovski" u Nišu u prepodnevnim satima su bili hladni, rečeno je u JKP "Gradska toplana".

Prema njenim rečima, tokom jučerašnjeg dana u Gradskoj toplani primili su više od 400 poziva građana koji su zatražili intervenciju dežurnih ekipa zbog problema sa grejanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track