SNS: Veroljub Stevanović konačno shvatio da nema većinu
Foto: Marina Lopičić

O vlasti u Kragujevcu

SNS: Veroljub Stevanović konačno shvatio da nema većinu

Srbija -
Inicijativa za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se odbornici izjašnjavali o poverenju gradonačelniku povučena je

KRAGUJEVAC - Srpska napredna stranka Kragujevca ocenila je danas da je politička organizacija Zajedno za Šumadiju, čiji je lider Veroljub Stevanović gradonačelnik, konačno shvatila da nema većinu u gradskoj skupštini.

Poverenik kragujevačkih naprednjaka Goran Kovačević je rekao da je sasvim logično što je povučena inicijativa Z ZŠ o održavanju sednice Skupštine grada."Podnošenjem inicijative želeli su samo da za još neki dan produže agoniju grada, kao i da još neki dan koriste privilegije koje su imali poslednjih deset godina", rekao je Kovačević.

Odborničke grupe Z ZŠ i LDP-a su pre sedam dana podenele inicijativu za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se odbornici izjašnjavali o poverenju gradonačelniku.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Da je inicijativa povučena izjavio je predsednik kragujevačke skupštine Saša Milenić kojem su predlagači inicijative, kako je rekao, obrazložili da je ona suvišna i da su imali ideju da profunkcioniše gradski parlament.

Podsetivši da je u skupštinskoj proceduri inicijativa SNS i njihovih koalicionih partnera o sazivanju sednice Skupštine, Milenić je rekao da će u ponedeljak biti poznato kada će ona biti održana, a posle sastanka sa šefovima svih odborničkih grupa.Kragujevačka Skupština ima 87 odbornika, a inicijativu za sazivanje sednice parlamenta i smenu vlasti potpisala je većina od 44 odbornika iz SNS , SPS, DS S, SPO, JS-PUPS, Pokret za naš grad Nebojša Zdravković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track