SPREMITE SE: Prvi sneg u Srbiju stiže večeras!
Foto: Rojters

Na Kopaoniku magla i jak vetar

SPREMITE SE: Prvi sneg u Srbiju stiže večeras!

Srbija -
Po podne i tokom večeri očekuje se kiša koja će preći u sneg. RHMZ upozorava da se na području zapadne i jugozapadne Srbije očekuje velika količina padavina, preko 30 milimetara za 12 sati

KOPAONIK - Na Kopaoniku danas oko podne duvao je jak vetar, gusta magla značajno je smanjivala vidljivost. Snežne padavine očekuju se tokom večeri.

Dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Miodrag Radovanović rekao je da "gusta magla smanjuje vidljivost na 10 do 20 metara".

On je naveo da duva jak vetar jugozapadnog smera, sa povremenim snažnim udarima, dok se za popodne i tokom večeri očekuje kiša koja će da pređe u sneg.

Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) upozorio je da se na području zapadne i jugozapadne Srbije očekuju lokalno velika količina padavina, preko 30 milimetara za 12 sati.

U upozorenju na svom sajtu RHMZ je naveo i da se očekuje " na planinama stvaranje snežnog pokrivača"Za sutra su prognizirane obilnije padavine u južnim, istočnim i severoistočnim predelima, "a na planinama dalje povećanje visine snežnog pokrivača".

Na Zlatiboru samo 3 stepenaU Srbiji danas u mnogim mestima pada kiša, a najhladnije je na Zlatiboru, gde su u 13 časova izmerena samo tri stepena.Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Somboru, a slaba kiša pada u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Sjenici, Požegi, Kraljevu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).Najtoplije je u Dimitrovgradu, gde je izmeren 21 stepen, u Kuršumliji, Nišu, Zaječaru i Vranju temperatura vazduha iznosila je 20, a u Negotinu i Leskovcu 19 stepeni.U Kruševcu je izmereno 12, Sjenici i Ćupriji 11, Kragujevcu 10, a na Paliću, u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Kraljevu devet stepeni. U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu, Beogradu, na Crnom Vrhu i u Požegi izmereno je osam, a u Loznici, Sremskoj Mitrovici i na Kopaoniku sedam stepeni.Sutra uglavnom jednocifrene temperature U Srbiji će sutra biti oblačno i osetno svežije vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom i maksimalnom temperaturom od šest do 11 stepeni, saopštio je ranije danas RHMZ.Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugozapadni, a minimalna temperatura vazduha iznosiće od dva do sedam stepeni.I u Beogradu će sutra biti oblačno i osetno svežije vreme, povremeno sa kišom i maksimalnom temperaturom oko osam stepeni.Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, krajem dana uskretanju na jugozapadni, a minimalna temperatura vazduha iznosiće oko pet stepeni.Sutra, 23. oktobra obilnije padavine očekuju se u južnim, istočnim i severoistočnim predelima, oko 30 litara po kvadratnom metru za12 časova, a na planinama dalje povecanje visine snežnog pokrivača.U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. oktobra,u petak očekuje umereno i potpuno oblačno vreme, veći deo dana suvo, ujutru u severnim, kasno posle podne u južnim i istočnim predelima, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.U subotu pre podne očekuje se prestanak padavina, a posle podne postepeno razvedravanje.Od nedelje do kraja perioda jutra će biti hladna, mestimično sa slabim mrazem, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano vreme.U nedelju se u planinskim predelima, uz više oblačnosti, povremeno očekuje kratkotrajan sneg. Temperatura vazduha biće ispod proseka za kraj oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track