ŠTA ĆE BITI S FABRIKOM: Pirotski konfekcionari izašli na ulicu
Foto: Tanjug

Šetnja centrom

ŠTA ĆE BITI S FABRIKOM: Pirotski konfekcionari izašli na ulicu

Srbija -
Na sastanku koji je održan u petak u Ministarstvu privrede sindikalni lideri su dobili uveravanja da će i Srbija i Slovenija pomoći opstanak pirotske fabrike koja zapošljava 1.300 radnika

PIROT - Nekoliko stotina radnika pirotske konfekcije Aha Mura Prvi maj danas je napustilo fabriku i izašlo na ulice tražeći od nadležnih objašnjenje šta će biti sa fabrikom.Radnici ove fabrike u generalnom štrajku su od četvrtka ali je sve do danas štrajk bio u krugu fabrike.

Danas su radnici napustili fabriku i okupili se kod zgrada opštine i Upravnog okruga sa zahtevom da im nadležni u opštini i državi objasne šta će biti sa fabrikom koja je u vlasništvu slovenačke Aha Mure, koja je u stečaju od maja meseca ove godine pa je od tada i sudbina pirotske fabrike neizvesna.

Na sastanku koji je održan u petak u Ministarstvu privrede sindikalni lideri su dobili uveravanja da će i Srbija i Slovenija pomoći opstanak pirotske fabrike koja zapošljava 1.300 radnika.Jedini zahtev predstavnika i Srbije i Slovenije, kao i banaka i stečajnog upravnika na tom sastanku jeste da se radnici okanu štrajka i vrate u fabriku i počnu da rade. Radnici su jutros na zboru u krugu fabrike ipak odlučili da izađu na ulice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track