ŠTRAJK: Radnicima Kragujevca kasne tri plate
Foto: Dado Đilas

Do ispunjenja zahteva

ŠTRAJK: Radnicima Kragujevca kasne tri plate

Srbija -
Dosad ispunjena dva zahteva - isplata prevoza za avgust i isplata otpremnina radnicima koji odlaze u penziju

KRAGUJEVAC - Zaposleni u Javno-stambenom preduzeća "Kragujevac" od jutros su u štrajku jer im kasne tri plate i kako kažu, trajaće do ispunjenja zahteva.

Predsednica štrajkačkog odbora Vesna Todorović je izjavila da se štrajk odvija u prostorijama preduzeća uz poštovanje minimuma procesa rada, što znači, da rade službe naplate, za hitne intervencije, kao i pravna služba, i to samo na poslovima koji su vezani za rokove i datume.

"Odluka o štrajku je doneta jer smo 15. avgusta dobili drugi deo plate za april tako da kasni isplata zarada za maj, jun i juli", rekla je Todorović.

Ona je dodala da su nakon donošenja odluke o štrajku prošle sedmice ispunjena dva zahteva. Jedan od zahteva bila je i isplata naknade za prevoz za avgust, a drugi je isplata otpremnina radnicima koji odlaze u penziju.

Todorović je navela da u Javno-stambenom preduzeću ima 172 zaposlena, ali da nema novih poslova koji bi uposlili radnike i kako bi se došlo do prihoda, te da su o tome razgovarali sa čelnicima grada koji je osnivač tog preduzeća.

Prema njenim rečima, Javno-stambeno preduzeće sa 172 zaposlena ima iste prihode, kao i nekada sa 78. Ovo preduzeće brine o održavanju 400 stambenih zgrada u Kragujevcu i za 50 godina postojanja radnici prvi put štrajkuju. Prosečna plata je oko 31.000 dinara.

Hakeri napali sajt kragujevačkog StambenogInternet sajt kragujevačkog stambenog preduzeća danas su oborili hakeri koji se predstavljaju kao "kosovski ratnici".Na sajtu www.stambenokg.co.rs jedno vreme pre podne se videla samo oznaka i poruka na albanskom, s potpisom hakerske "Kosovo Warrior Group". Oni traže prava za Albance na, kako se navodi, okupiranim teritorijama, kao i da Srbija plati ratnu štetu zbog sukoba na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track