SUMNJIVI KOFER: Evakuisan hotel u centru Novog Sada!
Foto: KURIR

Uzbuna

SUMNJIVI KOFER: Evakuisan hotel u centru Novog Sada!

Srbija -
U bašti hotela pronađen veliki crni putnički kofer, čiji je sadržaj bio sumnjiv

NOVI SAD - Goste hotela „Putnik“, policija je večeras oko 20.30 časova evakusiala, a blokirala je bila I Ulica Ilije Ognjanovića u centru Novog Sada, jer je ispred hotela, odnosno u njegovoj bašti, pronađen veliki crni putnički kofer, čiji je sadržaj bio sumnjiv.

Pripadnici protivdiverzione jedinice novosadske policije su pregledali kofer i utvrdili da je potpuno prazan, i da u njemu nema nikakvih stvari, niti eksplozivne naprave, kako se u prvi mah mislilo.

Sumnjivi kofer
Sumnjivi kofer

- Prtljag pripada stranom državljaninu, koji je bio gost hotela. On je prvo sedeo u bašti ispred „Putnika, a nakon što je popio kafu, otišao je do drugog restorana u bliziini da večera, ostavivši iz još neutvrđenih razloga crni veliki kofer pored stola - kaže izvor Kurira.

Hotelskom radniku obezbeđenja je bilo jako sumnjivo kada je ugledao kofer, a pre toga nije zapazio tog stanca i odmah je alarmirao policiju. Policija je iz predostrožnosti evakuisala goste hotela, dok se ne utvrdi sadržaj velikog crnog kofera, a veći deo Ulice Ilije Ognjanovića je sa obe strane bila blokiran.Inače, ovaj hotel je Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom, privremeno oduzela zbog sumnje da je kupljen novcem Darka Šarića.

„Putnik“ je prodat na aukciji u Beogradu 2009. godine po ceni od 2,15 miliona evra, a kupac je Konzorcium pravnih lica iz Crne Gore i Subotice, sastavljen od firmi AD „Palić“ i „Maestral“ iz Budve.Posle požara u ovom hotelu, decembra 2007. godine u kojem je troje gostiju izgubilo život, prethodno se nekoliko puta našao na spisku Agencije za privatizaciju, na prodaji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track