TAKMIČENJE U NOVIM KOZARCIMA: Ljudske gromade poigravale se tonama!
Foto: Saša Urošev

Njima ništa nije teško

TAKMIČENJE U NOVIM KOZARCIMA: Ljudske gromade poigravale se tonama!

Srbija -
U konkurenciji osmorice ko od brda odvaljenih takmičara, pobeda pripala 150 kilograma teškom kolosu iz Austrije Geraldu Šnicelu
1 / 5 Foto: Saša Urošev

KIKINDA - Čelična volja i snaga snagatora da se izbore sa ogromnim teretom, nepojmljivim za obične smrtnike, ostavila je u neverici gledaoce 12. Strongmen Euro kupa u Novim Kozarcima kod Kikinde.

U konkurenciji osmorice ko od brda odvaljenih takmičara iz Slovenije, Poljske, Slovačke, BiH i Srbije, pobeda je nakon šest iscrpljujućih disciplina, pripala stamenom Geraldu Šnicelu iz Austrije. Geraldovih 150 kilograma čiste mišićne mase, nije posustalo u "Konanovog krugu", raspeću između dve "škode" , ili potezanju kamiona teškog 10 tona:

" Sem fizičke spremnosti, ovaj sport traži od takmičara jaku mentalnu snagu. Nekada bukvalno centimetri ili sekunde odlučuju o pobedi u ovom ekstremnom sportu. U Novim Kozarcima sam drugi put. Jako mi se sviđaju vaša hrana i ljudi. Srbi su jako gostoljubivi­ priznao je za Kurir dobroćudni džin, i obećao da će do naredne godine pokušati da ovlada srpskim jezikom.

Kad nije zaokupljen šporetom, šerpom i varjačom Matijaž Belšak iz Slovenije, vreme najviše voli da provodi u teretani:

" Sa istom strašću pripremam obroke i vežbam. Jelovnik nas takmičara, bitnije se ne razlikuje od menija običnih ljudi. Naravno, naše porcije malčice su veće­rekao je korpulentni Slovenac.

Višestruki pobednik ovog takmičenja i najjači čovek Srbije, Balkana i Evrope, Ervin Katona, nije se pojavio u Novim Kozarcima:

" Zbog rasporeda takmičenja i neodložnih obaveza, Ervin je morao da propusti ovo takmičenje. On je puno uradio za naše selo i popularizaciju ovog sport. Zato smo Ervina, svojevremeno, proglasili za počasnog meštanina Novih Kozaraca­ naveo je Miodrag Bogojević, jedan od organizatora takmičenja.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track