TOPOLA: Vanredna situacija zbog nevremena
Foto: Fonet/Ilustracija

Oluja zadesila opštinu

TOPOLA: Vanredna situacija zbog nevremena

Srbija -
Svi lokalni i atarski putevi su oštećeni, naročito u gornjejaseničkom kraju. Reke su još uvek u svojim koritima, ali je bilo i grada naročito na potezu sela Blaznava, Vinča i Plaskovac, gde su meštani stradali i prošle godine, naveo je predsednik opštine Dragan Jovanović

TOPOLA - Opština Topola od danas je proglasila vanrednu situaciju zbog oluje koja je sinoć zadesila tu opštinu i pričinila ogromne štete na komunalnoj infrastrukturi, a posledice se još uvek sagledavaju, saopštio je predsednik opštine Dragan Jovanović, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

"Svi lokalni i atarski putevi su oštećeni, naročito u gornjejaseničkom kraju. Reke su još uvek u svojim koritima, ali je bilo i grada naročito na potezu sela Blaznava, Vinča i Plaskovac, gde su meštani stradali i prošle godine. Ponovo je olujni vetar nosio crepove sa kuća", rekao je Jovanović.

On je dodao da će prve grube procene štete biti uradjene do sutra, kada će ponovo zasedati Štab za vanredne situacije i doneti konkretne mere pomoći za sanaciju štete.

"Protivgradna zaštita nije dejstvovala i pored toga što smo imali rakete. Na primer, u Vinči i Plaskovcu je bilo 10 raketa na stanicama. Tražićemo odgovor zašto nije dejstvovano, a strelci su svi bili na svojim mestima", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track