TRSTENIK DEVENPORTU: Priznanje za pomoć posle poplava
Foto: Fonet

Dan opštine

TRSTENIK DEVENPORTU: Priznanje za pomoć posle poplava

Srbija -
Trstenik je nakon majskih poplava pretrpeo štetu od 540 miliona dinara, a za saniranje posledica poplava delegacija EU Srbiji je kroz programe Organizacije za hranu i poljoprivredu UN, FAO i nemačke nevladine organizacije “Help” pomogla više od 500 porodica

TRSTENIK - Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport primio je danas na Dan opštine Trstenik “Ljubostinjsku rozetu”, najviše priznanje Trstenika.

Ovo prestižno priznanje Devenportu je dodeljeno za izuzetan doprinos u koordinaciji između organizacija, koje su Trsteniku pružile pomoć nakon majskih poplava.Devenport je rekao da mu je velika čast što jer dobio nagradu od opštine Trstenik.

“Svedok sam iskustva ovog grada nakon poplava, i mogu samo da im čestitam u svemu što su učinili posle toga. Naša obaveza je da pomognemo, i radujemo se što smo to i učinili u Trsteniku”, izjavio je Devenport u Trsteniku.

On je rekao da oni koji su izgubili kuće u poplavi treba da dobiju nove.“Izvorište sa pijaćom vodom je veliki problem Trstenika nakon poplava, i nadam se da ćemo do kraja ove godine završiti taj projekat. Trstenik je poljoprivredna opština, i EU će naći načine da pomogne poljoprivrednicima, kako ne bi nespremni dočekali zimu”, rekao je Devenport.

Trstenik je nakon majskih poplava pretrpeo štetu od 540 miliona dinara, a za saniranje posledica poplava delegacija EU Srbiji je kroz programe Organizacije za hranu i poljoprivredu UN, FAO i nemačke nevladine organizacije “Help” pomogla više od 500 porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track