TUGA PETORO SIROČIĆA: Majka im umrla pre nekoliko meseci, otac pre 10 dana
Foto: Bošnjak-ks.com

Da ti srce pukne

TUGA PETORO SIROČIĆA: Majka im umrla pre nekoliko meseci, otac pre 10 dana

Srbija -
Deca porodice Halimi prepuštena su sama sebi i žive u čatrnji u selu Lauše kod Podujeva, a sav teren pao je na najstariju devojčicu, koja ima samo 15 godina

PODUJEVO - Petoro dece porodice Halimi iz sela Lauše kod Podujeva ostalo je bez roditelja i bukvalno se bore za goli život, piše portal Bosnjak-ks.com

U tom selu ima mnogo siromaštva, koje samo po sebi donosi tužne i bolne sudbine - mnogima dan započinje brigom o tome šta će imati na stolu za ručak, a kad padne noć - gde da prespavaju i šta im donosi svaki novi dan.

Ovako žive i deca porodice Halili u maloj, hladnoj i bednoj dvosobnoj kući.

Na nekoliko žica ispred kuće suši se nešto odeće. Jedan mračni hodnik deli dve sobe. Zidovi su popucali na mnogim mestima, puni su vlage. U jednoj sobi dva dušeka i parče starog tepiha, u drugoj nekoliko razbacanih stvari, koje privlače pažnju odmah pri ulasku u kuću.

To je jedino utočište u kome živi petoro dece koja su ostala bez roditelja.

Njihov stric Fadil zahvaljuje se u razgovoru za portal svima koji žele da pomognu ovoj siročadi.

"Moj brat i snaha iza sebe su ostavili petoro dece, petoro siročića, tri sina i dve ćerke. Najstarija, Egzona, ima oko 15. godina. Posle smrti roditelja prekinuta im je socijalna pomoć. Ja sam ovde sa njima, verujte mi da je jako teško brinuti se za petoro dece bez roditelja, osim njih imam i ja dvoje dece, i ja sam socijalni slučaj”, priča on.

Na pitanje šta je deci najpotrebnije - stric kaže da im je sve potrebno i da će biti doživotno zahvalni na svemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track