TUGA: Pogledajte šta je ostalo od škole u Tekiji posle poplave (FOTO)
Foto: Facebook

OŠ "Svetozar Radić"

TUGA: Pogledajte šta je ostalo od škole u Tekiji posle poplave (FOTO)

Srbija -
Našu školu i celo naselje zadesila je katastrofalna poplava uzrokovana naletom vode sa brda iznad Tekije. Voda pomešana sa stenama, zemljom i stablima opustošili su naselje, napisao Mihajlo Sideris, direktor škole
1 / 5 Foto: Facebook

Mihajlo Sideris, direktor Osnovne škole “Svetozar Radić” u Tekiji, postavio je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk slike učionica u kojima je ušla voda i velika količina mulja.

- Našu školu i celo naselje zadesila je katastrofalna poplava uzrokovana naletom vode sa brda iznad Tekije. Voda pomešana sa stenama, zemljom i stablima opustošili su naselje. Srećom i pravovremenom reakcijom zaposlenih, izbegnuta je katastrofa u školi. Ovo je pogled iznutra. Na žalost, nemoguće je opisati osećanja onih koji su bili u učionicama. Velika zahvalnost na angažovanjnu i hrabrosti Miodragu Novakoviću, nastavniku Fizike i Hemije - apisao je Sideris.

Podsetimo, Iz Tekije i okolnih sela opštine Kladovo brodovima i helikopterima evakuisano je oko 500 ljudi do kojih je bilo skoro nemoguće prići kopnenim putevima. Meštani Tekije počelu su i samoinicijativno da se evakuišu, nakon što je brdo iznad mesta počelo da klizi i da se približava naselju. Jedna osoba je stradala u poplavama, dok se tri vode kao nestale.

Za potop koji je zadesio istok Srbije nije „kriv“ Dunav, već bujične vode koje su posledica velikih i naglih količina padavina. Više od tri miliona kubnih metara vode slilo se u sela u okolini Kladova.

Juče je nakon dva dana voda konačno počela da se povlači, pa je nivo između Tekije i Kladova bio niži za dva centimetra. Međutim, meštani su i dalje u strahu jer se od vikenda opet očekuju padavine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track