UPOZORENJE: Raste vodostaj na dvadesetak reka
Foto: Beta

Prognoziran umereni rast

UPOZORENJE: Raste vodostaj na dvadesetak reka

Srbija -
Na Kolubari, Ubu, Ljigu, Tamnavi, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici i Resavi do danas vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja granica javljanja, odnosno upozoravajućih nivoa

BEOGRAD - Na dvadesetak reka danas i sutra prognoziran je umereni porast vodostaja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Kolubari, Ubu, Ljigu, Tamnavi, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici i Resavi do danas "vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja granica javljanja, odnosno upozoravajućih nivoa".

Na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, manjim pritokama Južne Morave, kao i na Zapadnoj Moravi, Đetinji, Skrapežu, Moravici i Bjelici do 25. oktobra "vodostaji će biti u umerenom porastu".

RHMZ je u upozorenju na svom sajtu prognozirao i da će vodostaji na tim rekama približiti granicama javljanja, odnosno upozoravajućim nivoima.

U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme. Veći deo dana biće suvo, sa temperaturom do 13 stepeni. U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena i u Sjenici gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena.

Na Kopaoniku je izmereno 17 centimetara snega, a snežni pokrivač na Zlatiboru je visok 16, u Sjenici 13, a na Crnom Vrhu četiri centimetra. Najtoplije je na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici gde je izmereno osam stepeni. U Banatskom Karlovcu, Loznici i Velikom Gradištu izmereno je sedam, Beogradu i Negotinu šest, a u Smederevskoj Palanci i Kruševcu četiri stepena.

U Valjevu i Zaječaru izmerena su tri, a u Kragujevcu, Požegi, Kuršumliji, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu dva stepena. U Kraljevu, Ćupriji i Vranju izmeren je jedan, a na Crnom Vrhu i Zlatiboru nula stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track