VEKIĆ: Smanjen broj algi u vodi za piće, nema crevnih infekcija!
Foto: Zoran Šaponjić

Problem sa vodovodm

VEKIĆ: Smanjen broj algi u vodi za piće, nema crevnih infekcija!

Srbija -
On je rekao da će ministarstvo do kraja sedmice, posle razmatranja elaborata o zagađivačima izvorišta Sušička vrela, izdati nalog sanitarnoj inspekciji da postupi u skladu sa zakonom

UŽICE - Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da se broj algi u vodi za piće u užičkom vodovodu smanjuje i da za sada nije evidentiran nijedan slučaj crevne infekcije u Užicu.

On je novinarima rekao da će ministarstvo do kraja sedmice, posle razmatranja elaborata o zagađivačima izvorišta Sušička vrela, izdati nalog sanitarnoj inspekciji da postupi u skladu sa zakonom.

Vekić je istakao i da su od uvođenja vanredne situacije u Opštoj bolnici Užice preduzete sve mere.

"Problem je bio sa 137 pacijenata koji su morali biti upućeni na dijalizu u Projepolje, Sjenicu, Čačak, Kraljevo i Loznicu. Ovaj problem rešiće se za dan-dva obezbeđivanjem velike cisterne sa vodom, koja će omogućiti da se dijalize obavljaju i u užičkoj bolnici", rekao je Vekić.

Vekić je danas sa ministrom bez portfelja zaduženim za vanredne situacije Velimirom Ilićem razgovarao sa rukovodstvom i direktorima javnih preduzeća u Užicu.

U Užicu je u nedelju uvedeno vanredno stanje zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće koja stiže sa alternativnog izvorišta Sušička vrela, a građani se snabdevaju iz cisterni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track