VEZALI PSA ZA TRAKTOR I VUKLI GA: Pronađeni zlostavljači, pas preživeo!
Foto: Zivotinje

Užas kod Aleksinca

VEZALI PSA ZA TRAKTOR I VUKLI GA: Pronađeni zlostavljači, pas preživeo!

Srbija -
Rudar Jovice S. (46) na saslušanju u policiji izjavio je da nije imao nameru da muči svog ljubimca i da se pas prilikom povratka sa njive zapleo u kanap kojim je bio vezan za prikolicu, kao i da su ga oslobodili, pa je trčkarao pored traktora

NIŠ - Aleksinačka policija podnela je krivičnu prijavu zbog ubijanja i zlostavljanja životinja protiv Jovice S. (46) iz sela Bobovište jer je 8. oktobra ove godine svog psa vezao i vukao traktorom.

Policija je reagovala nakon što je na društvenim mrežama osvanula fotografija, koju je napravio jedan slučajni prolaznik, koja je izazvala ogromno negodovanje javnosti i zahtev da se mučitelji životinja najstrože kazne.

Na saslušanju pred istražnim organima Jovica, inače rudar u Aleksinačkim Rudnicima je tvrdio da nije imao nameru da muči svog kućnog ljubimca.

- On je kazao da je sa svojim sinom, traktorom krenuo da obidje njivu u ataru sela Bobovišta, te da su sa sobom su poveli i psa kojeg su kanapom vezali za prikolicu. Prilikom povratka kući, prema njegovom objašnjenju, sin je primetio da pas ne ide za njima. Prišao je zadnjem delu prikolice i video da se pas zapleo u kanap kojim je bio vezan, a da ga traktor vuče.

Foto: Životinje.rs
Foto: Životinje.rs

Zaustavili su traktor, oslobodili ga i on je nastavio dalje sa njima trčeći pored vozila – kažu naši sagovornici iz istrage.

Policija je otišla u Jovičino porodično domaćinstvo gde je pronašla životinju čija je sudbina bila u žiži interesovanja javnosti poslednjih nekoliko dana.

- Ustanovljeno je da je pas živ i zdrav, nije imao nikakvih povreda, a utvrđeno je da je uredno vakcinisan. Međutim, to nije amnestiralo od krivične odgovornosti njegovog vlasnika – kažu naši izvori.

Policija je saopštila da je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku. Ukoliko bude osuđen Jovici preti novčana ili kazna zatvora do jedne godine.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track