Vulin: Za tri meseca zaposleno 42.598 ljudi
Foto: Fonet

Nova radna mesta

Vulin: Za tri meseca zaposleno 42.598 ljudi

Srbija -
Ministar rada je naveo da je ovaj period godine sezona i ona doprinosi povećanju broja radnih mesta, ali je naglasio da je broj novih radih mesta u odnosu na prošlu godinu veći za 18 procenata

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je u periodu od 1. juna do 1. septembra u Srbiji otvoreno 42.598 novih radnih mesta.

Vulin je tokom posete Edukativnom centru za obuke u profesionalnim radnim veštinama u Novom Sadu, gde je polaznicima projekta "Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština - Znanje svima", uručio sertifikate o završenim kursevima kulinarsta, pekarstva, rukotvorina i izrade suvenira, rekao da je otvaranje tolikog broja radnih mesta dobra vest za Srbiju i predstavlja uspeh.

Vulin je kazao da je ovaj period godine sezona i ona doprinosi povećanju broja radnih mesta, ali je naglasio da je broj novih radih mesta u odnosu na prošlu godinu veći za 18 procenata.

"Posebno raduje što su više od 51 odsto novozaposlenih žene, koje je, kako pokazuje praksa, mnogo teže zaposliti", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ovi podaci govore i o nekoliko drugih stvari, a to je da se sada već postojeća radna mesta prijavljuju i da zahvaljujući boljoj politici države smanjuje broj zaposlenih "na crno".

Povećanju broja novih radnih mesta, prema Vulinovi rečima, doprinela je činjenica što je inspekcija rada stavljena u funkciju i što su date subvencije za otvranje novih radnih mesta.

"Poslodavci su videli da im se više isplati da prijave i zaposle radnika nego da zbog neprijavljivanja dolaze u sukob sa državom i budu kažnjavani", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track