ZAJEČAR: Otrovano 5 pasa i 2 mačke, nadležni ne reaguju
Foto: životinje.rs

Upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca

ZAJEČAR: Otrovano 5 pasa i 2 mačke, nadležni ne reaguju

Srbija -
Prema navodima članova Udruženja Beta, majka jednog deteta je obavestila policiju, ali joj je rečeno da oni ne mogu ništa da urade

ZAJEČAR - Stanovnici zaječarskog naselja Avnoj, u ulici Lole Ribara, oko bazena i Eurokluba, ispred svojih zgrada pronašli su pet otrovanih pasa i još dve mačke. Nadležne institucije ne reaguju!

Iz Udruženja Beta iz Zaječara kažu da stanovnici pronašli još četiri životinjska leša, koja su zatim zakopali. Nisu ni slutili da je i na drugim mestima bačen otrov.

Prvi otrovani pas bio je Oki, najbolji prijatelj dece. Išao je sa njima na treninge i pratio ih u školu…

"Sinoć oko 20:30 deca iz komšiluka su došla ispred stana naše članice, plakala i vrištala. Molili su je da im pomogne jer im je otrovan miljenik", ispričali su u ovom udruženju.

Kada je volonterka izašla, videla je psa sa penom, kome je jezik počeo da modri. Nekontrolisano se tresao i vršio nuždu.

"Deca su pokušavala da ga maze, kako bi mu bilo bolje. Odmah im je rečeno da se sklone. Kako neki veterinari nisu bili u gradu, a drugi se nisu javljali, pas je uginuo u najgorim mukama nakon 20 minuta borbe da dođe do daha. Bilo je mučno slušati plač dece i komšija koji su se tu zatekli tu", ispričali su članovi Udruženja Beta.

Prema navodima članova ovog udruženja, majka jednog deteta je obavestila policiju, ali joj je rečeno da oni ne mogu ništa da urade.

Volonteri Udruženja Beta iz Zaječara upozoravaju vlasnike ljubimaca da budu na oprezu, kao i da vode računa gde puštaju svoje pse na istrčavanje.

(životinje.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track