ŽALILI SE DRŽAVI: Fekalije se izlivaju na igralište u Grabovici
Foto: Dado Đilas

Komšija ne prazni septičku jamu

ŽALILI SE DRŽAVI: Fekalije se izlivaju na igralište u Grabovici

Srbija -
Zdravlje dece ozbiljno je ugroženo, a igralište neupotrebljivo jer svakog trenutka preti epidemija, kažu u selu

GORNJI MILANOVAC - Meštani sela Grabovice, nadomak Gornjeg Milanovca, zatražili su pomoć Vlade Srbije kako bi zaštitili decu od fekalija koje se izlivaju na igralište, saopštila je Mesna zajednica Grabovice.

Na igralištu koje su sami meštani izgradili, za 150 dece toga kraja, već dve godine se izlivaju fekalije iz septičke jame koja pripada kući podignutoj u neposrednoj blizini.

Kako je novinarima izjavio dugogodišnji predsednik Mesne zajednice Ilija Mijatović, zdravlje dece je ozbiljno ugroženo, a igralište neupotrebljivo jer svakog trenutka preti epidemija.

"Sami smo izgradili metalnu ogradu, potporni zid, postavili rasvetu a sada od opštine ne tražimo ni dinara već rešavanje porblema ugrožavanja životne sredine", rekao je Mijatović.

Meštani kažu da su se dva puta pismeno obraćali nadležnim opštinskim službama ali nikakav odgovor nisu dobili zbog čega su uputili žalbu Vladi Srbije i pozvali novinare koji su se uverili da je polovina igrališta prekrivena fekalijama i da je prisutan nesnosni smrad.

Načelnik opštinske inspekcije Milorad Solujić izjavio je da vlasniku kuće Draganu Jeliću sledi rešenje da u roku od deset dana isprazni septičku jamu ili će biti podneta prekršajna prijava."Komunalna inspekcija dve godine se bakće tim problemom i podnošene su prijave sudu, a kuća je legalizovana", rekao je Solujić.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković rešenje vidi u izgradnji kanalizacione mreže ali siromašno domaćinstvo nije u mogućnosti da finansira jer nema sredstava ni da prazni septičku jamu, zbog čega opština mora da reaguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track