ZBOGOM KIŠO: Srbiju do polovine oktobra čeka Miholjsko leto!
Foto: Tanjug

stabilizacija vremena

ZBOGOM KIŠO: Srbiju do polovine oktobra čeka Miholjsko leto!

Srbija -
Jutra će biti sveža čak i prohladna, u planinama se može pojaviti i slana. Preko dana očekuje nas sunčano vreme sa temperaturama koje neće prelaziti 24 stepena. Toplo vreme pogodovaće i poljoprivrednicima za završetak jesenjih radova

BEOGRAD - Posle kišnog perioda meteorolozi najavljuju stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturom do 24 stepena Celzijusovih, koji će trajati do polovine oktobra.

"Jutra će biti sveža čak i prohladna, u planinama se može pojaviti i slana. Preko dana očekuje nas sunčano vreme sa temperaturama koje neće prelaziti 24 stepena", rekao je meteorolog Časlav Stanojević.

On je dodao da je završen period kišnih dana, da predstoji period stabilizacije vremena i da nas u oktobru očekuje Miholjsko leto.

Stanojević kaže da će vremenske prilike biti veoma povoljne za završetak radova u građevinarstvu, što je posebno važno za obnovu poplavljenih područja.

"Toplo vreme pogodovaće i poljoprivrednicima za završetak jesenjih radova, berbu kukuruza, suncokreta, šećerne repe", rekao je Stanojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track