ZMAJEVE DEČIJE IGRE: Pevaju čika Jovi u čast!
Foto: Saša Urošev

Ove igre deca najviše vole

ZMAJEVE DEČIJE IGRE: Pevaju čika Jovi u čast!

Srbija -
Najmlađi u sadržajima Zmajevih dečijih igara, mogu da uživaju još samo u Novom Sadu i Kikindi

KIKINDA - Po 21. put, u Kikindi se održavaju “Zmajeve dečije igre” koje će danas i u petak, okupiti najznačajnije dečije stvaraoce. Gradski trg dva dana odzvanjaće od razdraganih osmeha mališana kojima su, kako i samo priznaju, ove igre posebno drage.

U susret centralnoj priredbi, kad će ih pozdraviti direktor „Zmajevih dečijih igara“ Dušan Pop Đurđev, mali zmajevci su svoje znanje u baratanju belim i crnim figurama pokazala na šahovskim tablama, a kreativnost ispoljili vajajući u glini, praveći origami figurice i crtajući kredama u boji.

Sa oduševljenjem su odgledali predstavu “Zeka naduvenko”, koju su izveli glumci kikindskog dečijeg pozorišta “Lane”:

“Zmajeve dečije igre” su nezamenljiv segment kulturnog života ne samo naše sredine. Čika Jova Zmaj je ostavio neizbrisiv trag u našoj ali i u svetskoj poeziji.

“Taši, taši, tanana”, njegova predivna dečija uspavanka, poznata je na svim meridijanima. Pravo je zadovoljstvo videti sa kakvim žarom deca pevaju i igraju, čika Jovi u čast­, kaže za Kurir Aleksandar Maletin, glumac ireditelj.

Iako se svojevremeno najstarija dečija manifestacija u našoj zemlji održavala u mnogim gradovima Srbije, najmlađi u njenim sadržajima mogu da uživaju još samo u Novom Sadu i Kikindi:

" Ovo će i dalje biti manifestacija od prioritetnog značaja za lokalnu sredinu, kikindski Kulturni centar i ceo grad. Čast nam je što smo domaćini ovako značajne priredbe­, priznala je Stanislava Hrnjak, članica OV za obrazovanje, kulturu i informisanje.

Danijela Mandić, v.d direktorka Kulturnog centra, ističe da su i ovoga puta, sa velikim žarom, organizovali najlepšu dečiju manifestaciju koja svake godine okuplja više od 1.000 mališana.

S.U.

Kikinđani istrajali

Ovu manifestaciju smo pokrenuli sa željom da to bude pokret će okupljati sve ljude dobre volje, i da „Zmajeve dečije igre“, svakog drugog meseca, gostuju u jednom gradu. U nameri da neguje sećanja na čika Jovu Zmaja je pored Novog Sada, istrajala još samo Kikinda. Uvek je dobro setiti se tog čoveka koji je mnogo dao dečijoj literaturi­ ukazuje direktor ove manifrestacije Dušan Pop Đurđev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track