ZRENJANIN: Evo zašto je operska pevačica protestvovala
Foto: Printskrin

Najavljen novi performans

ZRENJANIN: Evo zašto je operska pevačica protestvovala

Srbija -
Dragana Popović objasnila je da je sedela na Trgu slobode zbog nerešavanja problema sa pijaćom vodom iz gradskog vodovoda

ZRENJANIN - Operska pevačica Dragana Popović iz Zrenjanina ovonedeljno sedenje na Trgu slobode i nemo posmatranje Gradske kuće, objasnila je nezadovoljstvom zbog nerešavanja problema sa pijaćom vodom iz gradskog vodovoda.

Svakodnevno joj se u takozvanom tihom protestu pridruživalo po nekoliko sugrađana, ćutke sedeći na Trgu.

Poruka performansa je da svi ćute. Prvu grupu onih koji ćute čine političari. Pre tri meseca građani su im poslali peticiju sa skoro 6.000 potpisa, ali na nju niko nije odgovorio, mada im je to zakonska obaveza. Drugu grupu ćutača predstavljaju mediji, a treću sami građani - objasnila je Dragana Popović.

Aktivisti udruženja „Naš grad – naša stvar“ za danas, u podne, zakazali su novi protest u centru grada, a zahtev je da se hitno reši problem sa pijaćom vodom. Rešenjem sanitarne inspekcije, zbog prekomernog sadržaja arsena i drugih štetnih materija, česmovača je zabranjena za piće pre tačno deset godina, prenose Novosti.

Protest će biti održan ispred Gradske kuće, a učesnici će izvesti novi performans – prosipaće vodu iz gradskog vodovoda koju plaćaju kao pijaću, iako ne smeju da je konzumiraju.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track