Srpski poslanici danas o poplavama
Foto: Beta

Leks specijalis

Srpski poslanici danas o poplavama

Vesti -
U ime vlade u skupštini se očekuje ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, kao ovlaćeni predlagač za taj Leks specijalist i Izveštaj o poplavama

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas od 10 sati o predloženom zakonu o otklanjanju posledica poplava u Srbiji i vladinom Izveštaju o poplavama.

U ime vlade u skupštini se očekuje ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, kao ovlaćeni predlagač za taj Leks specijalist i Izveštaj o poplavama.

Zakonom o otklanjanju posledica poplava u Srbiji, odnosno Leks specijalisom, uređuje se otklanjanje posledica poplava, odnosno aktiviranja klizišta na području pogođenom majskim poplavama.

Zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku", a prestaje da važi po isteku jedne godine.Zakonom je precizirano da područje pogođeno poplavama obuhvata poplavljene i klizištima ugrožene delove teritorije Srbije: grad Beograd i gradske opštine Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac, Grocka i Rakovica.

Zakonom su obuhvaćeni gradovi Sremska Mitrovica, Šabac, Loznica, Valjevo, Čačak, Užice, Jagodina, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Požarevac i Zaječar.Zakonska rešenja se odnose i na opštine Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Ub, Osečina, Ljig, Lajkovac, Mionica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija, Gornji Milanovac, Lučani, Ražanj, Aleksinac, Doljevac, Petrovac na Mlavi, Smederevska Palanka, Velika Plana, Paraćin, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac, Rekovac, Varvarin, Trstenik, Šid, Knić i Rača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track