VLASI: Zastava Albanije je šarmantna i inteligentna provokacija!
Foto: Damir Dervišagić

Analitičar o incidentu na utakmici

VLASI: Zastava Albanije je šarmantna i inteligentna provokacija!

Vesti -
Ova reakcija izazvala je eksploziju i šovinizam javnog mnjenja Srbije koja je za incident optužila Albaniju, naveo je analitičar i ekspert za politička dešavanja

Analitičar i ekspert za politička dešavanja, Azem Vlasi, izjavio je juče da će utakmica između Albanije i Srbije biti upamćena, a skandal koji se desio to je i potvrdio.

Vlasi je u izjavi za Indeksonline rekao da je to je bio šarmantna i inteligentna provokacija.

"Ova zastava je bila čin, provokacija da kažem veoma šarmantna i veoma inteligentna, ali u sasvim sportskom okruženju. Ova reakcija izazvala je eksploziju i šovinizam javnog mnjenja Srbije koja je za incident optužila Albaniju", rekao je on.

Advokat, Vlasi ocenjuje da srpska država nije položlao ispit u smislu bezbednosti na stadionu Partizana. On napominje da bi UEFA po pravilu trebalo da kazni Srbiju novčano u vrednosti tri poena.

"Pravila UEFA u tom pogledu su jasna. Ako domaćin nije obezbedio bezbednost za albanske igrače i navijače, a bezbednosti nije bilo, igra je izričito prekinuta, onda odgovornost treba da padne na Srbiju. Prema pravilima treba istaći kao 3: 0 u korist Albaniji, jer Srbija nije izvršila svoje obaveze", zaključio je Azem Vlasi.

(Infokosova.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja