VEŽITE SE, POLEĆE VLADE: Avion Er Srbije dobio ime po Divcu!
Foto: Tanjug

Srpska flota dobila novog člana

VEŽITE SE, POLEĆE VLADE: Avion Er Srbije dobio ime po Divcu!

InfoBiz -
Posle teniskog asa Novaka Đokovića i legenda srpske košarke dobila je svoj erbas A-320 u okviru programa Žive legende. Počastvovan sam izborom Er Srbije i nadam se da će to priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji, kaže ponosni "vlasnik" aviona
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija danas je novom članu flote - erbasu A-320 - dala ime proslavljenog košarkaša Vlada Divca.

Direktor Er Srbije, Dane Kondić, otkrio je danas ime novog aviona, a na krštenju svog "imenjaka" bio je i Vlade koji je mahnuo kroz prozor kokpita novog aviona sa svojim imenom.

Er Srbija je Vlada Divca izabrala zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada. Impresivna lista svetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu, gde je igrao sa velikim uspehom.

Divac je rekao da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će to priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji. Od 2009. godine, Divac je Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, a bavi se i humanitarnim radom.

Odluka je deo Er Srbijinog programa "Žive legende" kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija, a do sada je avion te kompanije poneo ime tenisera Novak Đokovića.

Prvi je erbas sa svojim imenom dobio srpski teniski as Novak Đoković. Ideja davanja imena avionima po ljudima koji dostojno pronose i slave ime Srbije širom sveta dopala se građanima koji pozdravljaju ovakav potez srpskog avioprevoznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track