(VIDEO) DEZERTERI: Ukrajinski vojnici bacili puške i krenuli za Kijev
Foto: Printscreen

Počelo je

(VIDEO) DEZERTERI: Ukrajinski vojnici bacili puške i krenuli za Kijev

Planeta -
Treča četa 37. rezervnog bataljona Nacionalne garde Ukrajine krenula peške iz Slavjanska u Kijev jer vojnici neće da se bore goli, bosi i gladni i to protiv sopstvenog naroda

SLAVJANSK - Četa pripadnika Nacionalne garde Ukrajine poslatih da se bore protiv pristalica federalizacije na istoku zemlje vraća se za Kijev, javlja Pravda.

Odbornik u Skupštini grada Kijeva Igor Lucenko potvrdio je da se četa od pedeset boraca Nacionalne garde peške vraća iz Slavjanska u Kijev.

http://www.youtube.com/watch?v=T1Wp1iKz2A8
Komandant Treće čete 37. rezervnog bataljona Nacionalne garde kaže da su on i njegovi ljudi obmanuti - ne samo uslovima pod kojima su naterani da se bore, nego i činjenicom da im je rečeno da idu u antiterorističku operaciju, a traži se da pucaju u civile, u sopstveni narod.
http://www.youtube.com/watch?v=kuLsEuIZgps

U ukrajinskoj štampi sve više se piše o tome da vojnici koji su poslati na istok Ukrajine gladuju, da ne dobijaju sledovanja, da dva meseca nisu dobili ni grivnu, a novi predsednik Petar Porošenko im je obećao hiljadu grivni za svaki dan u ratu. Odeću i obuću im daju sažaljivi građani i vojnicima je dosta - odlučili su da bace puške i vrate se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track