(VIDEO) GOMILA UŽARENOG METALA: Oboreni ukrajinski helikopter u plamenu!

Odbrana Slavjanska

(VIDEO) GOMILA UŽARENOG METALA: Oboreni ukrajinski helikopter u plamenu!

Planeta -
Proruske snage u Slavjansku rekli su da su ukrajinske snage pokrenule "veliku ofanzivu" na taj grad u pokušaju da ga ponovo zauzmu

SLAVJANSK - Četvrti ukrajinski helikopter MI-24 oboren je nad istočnim ukrajinskom gradom Slavjanskom, a sudbina posade za sada nije poznata, javlja danas TV kanal Rusija.

Helikopter je, kako prenosi Itar-Tas s eksplodirao i to je od jutros četvrti oboreni ukrajinski helikopter. Ranije je u eksploziji helikoptera Mi-24 i Mi-8 jedan pilot poginuo dok je drugi prebačen u bolnicu, naveli su predstavnici milicije Slavjanska.

Proruske snage u Slavjansku rekli su da su ukrajinske snage pokrenule "veliku ofanzivu" na taj grad u pokušaju da ga ponovo zauzmu, kao i da se sukobi vode u severoistočnom predgrađu, prenosi Rojters.

Ranije je samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomariov izjavio da su oborena dva helioptera.

Pro-ruski pobunjenici, koji traže da 11. maja bude održan referendum o nezavisnosti najmanje dva istočna regiona zauzeli su zgrade državne administracije u glavnim centrima i malim gradovima širom Donjeckog regiona, često uz slab otpor lokalne policije.

Kijev je priznao da ima vrlo slabu kontrolu nad policijskim snagama na istoku zemlje, što može ugroziti predsedničke izbore u Ukrajini 25. maja. Neki u Kijevu se nadaju da će izbori staviti tačku na haotični period tranzicije.

Nova ukrajinska vlada postavljena je u Kijevu u februaru posle bekstva predsednika Viktora Janukoviča.

http://www.youtube.com/watch?v=rPHbi2PygqY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track