(VIDEO) OLEKSANDR TURČINOV: Iza separatizma na istoku zemlje stoje ruske specijalne službe
Foto: Printscreen

Predsednik Ukrajine optužuje

(VIDEO) OLEKSANDR TURČINOV: Iza separatizma na istoku zemlje stoje ruske specijalne službe

Planeta -
Krimski scenario ovaj put neće proći, rekao šef države i najavio drakonske mere protiv separatista

KIJEV - Kriza na istoku Ukrajine rezultat je druge faze specijalne operacije Ruske Federacije protiv naše zemlje, za destabilizaciju situaciju u državi, rušenje vlade, izazivanje izbora i cepanje zemlja, izjavio je predsednik Ukrajine Oleksandr Turčinov u obraćanju naciji posle višednevnih demonstracija.

Iza separatističkih pokreta stoje ruske specijalne službe. Zauzeli su zgradu Službe bezbednosti u Harkovu, zgradu administracije u Donjecku i Lugansku. Na istoku Ukrajine sprovodi se krimski scenario, ali nećemo ga dopustiti, kaže Turčinov.

http://www.youtube.com/watch?v=EKhZrpwgpr0

"Danas smo oformili antikrizni štab i protiv svih koji su uzeli oružje u ruke biće sprovedene antiterorističke mere.Za situaciju u Harkovu nadležan je ministar unutrašnjih poslova Arsenij Avakov, za Donjeck pomoćnik premijera, general Vitalij Jeremov, za Lugansk sekretar nacionalne bezbednosti Andrej Parubij. Sutra će Vrhovna Rada usvojiti zakon o krivičnoj odgovornosti za separatizam kao zločina protiv države", dodao je on.

Turčinov je najavio i pokretanje pitanja zabrane delovanja političkih partija koje stoje na pozicijama separatizma protiv vlastite države i naroda.

"Separatizam nije politika nego zločin. A protiv zločinaca delovaćemo adekvatno", zaljučio je predsednik Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track