(VIDEO) Pogledajte kako su krvavi i gologuzi ukrajinski specijalci pokazani novinarima
Foto: Printscreen Yt

Poniženje

(VIDEO) Pogledajte kako su krvavi i gologuzi ukrajinski specijalci pokazani novinarima

Planeta -
Ukrajinski specijalci su dovedeni u sedište bezbednosnih snaga u Slavjansku pognutih glava i bez obuće, a na njima su bili vidljivi tragovi krvi

SLAVJANSK - Naoružane proruske grupe u regionu Donjecka su trojicu pripadnika ukrajinske službe bezbednosti, koje su ranije danas zarobili, izveli pred novinare sa povezom prekom očiju, vezanih ruku i bez pantalona.

Ukrajinski specijalci su dovedeni u sedište bezbednosnih snaga u Slavjansku pognutih glava i bez obuće, a na njima su bili vidljivi tragovi krvi, prenosi AP.

Za njih trojicu je saopšteno da su imali zadatak da otmu lidere proruskih oružanih jedinica u tom gradu.

Specijalci će biti ili razmenjeni za zarobljene pripadnike donjeckih snaga za samoodbranu i potom odvedeni u Kijev, ili će biti zadržani dok se situacija ne razjasni, navodi agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=vqaSakthib0

Trenutno se u rukama oružanih formacija samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" nalazi više desetina talaca, uključujući grupu stranih posmatrača OEBS-a.

Kako navodi AP, samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska optužio je posmatrače OEBS-a da su NATO špijuni.

Ruski mediji javljaju da je Služa bezbednosti Ukrajine potvrdila da su trojica njenih pripadnika zadržana u Gorlovki, gde su, kako je navedeno u saopstenju, "izvršavali zadatak privođenja građanina Rusije osumnjičenog za ubustvo poslanika gradskog saveta Vladimira Ribaka".

U Slavjansku je 19. aprila otkriveno telo Ribaka, koji je poslanik partije "Batkivšcina", čiji je lider Julija Timošenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track