Viktor Janukovič sutra opet izlazi pred narod
Foto: Printscreen Yt

Uporan

Viktor Janukovič sutra opet izlazi pred narod

Planeta -
Svrgnuti predsednik Ukrajine obratiće se javnosti ponovo u Rostovu na Donu, novinari spekulišu da je izazvan najavom kandidature Julije Timošenko za predsednika

Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič obratiće se sutra opet javnosti, javlja Komsomoljskaja pravda.

Janukovič će govoriti ponovo u Rostovu na Donu, gde je 11. marta na konferenciji za novinare rekao da smatra da je još legalni predsednik."

Janukovič je pre nekoliko dana napustio svoju rezidenciju u Podmoskovlju i krenuo ne u pravcu Ukrajine, nego na jug Rusije, najverovatnije u Rostov", kazao je bivši prefekt Severnog administrativnog okruga Moskve Oleg Mitvolj za Radio Vesti. Zvaničnu potvrdu o kretanju svrgnutog ukrajinskog predsednika ta redakcija nije uspela da dobije.

O čemu će Janukovič sutra govoriti nije najavljeno, ali s obzirom na to da se bivša premijerka Julija Timošenko danas oglasila izjavom da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u Ukrajini.

I predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je novinarima da je Janukovič pravno gledano i dalje legalni predsednik jer nije sprovedena procedura njegove smene, ali priznao je da on nema političku budućnost, podseća Komsomoljskaja pravda.

(Kurir/Komsomoljskaja pravda/Radio Vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track