Više od 5.500 policajaca obezbeđuje izbore na Kosovu

Glasanje u južnoj srpskoj pokrajini

Više od 5.500 policajaca obezbeđuje izbore na Kosovu

Politika -
Lokalne izbore posmatraće 30.173 posmatrača, koji su akreditovani od strane Centralne izborne komisije

PRIŠTINA - Lokalne izbore na Kosovu i Metohiji u nedelju će obezbeđivati više od 5.500 policajaca, izjavio je portparol Policije Kosova (PK) Brahim Sadria.

"Zadatak policije je da obezbedi dopremu izbornog materijala i obezbeđivanje bezbedne situacije na glasačkim mestima", kazao je Sadria za prištinske medije.

Iz Euleksa je najavljeno da će članovi te međunarodne misije pružiti "logističku podršku" Policiji Kosova i posmatračima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), kao i da će Euleks biti "posebno angažovan" na severu Kosova.

Lokalne izbore na Kosovu posmatraće 30.173 posmatrača, koji su akreditovani od strane Centralne izborne komisije (CIK).

Na Kosovu je danas izborna ćutnja uoči lokalnih izbora na kojima učestvuju 103 potvrđene izborne liste, od kojih su 38 albanske, 33 srpske, dok su ostalo liste nezavisnih kandidata, Bošnjaka, Turaka, Roma, Crnogoraca, Hrvata, Goranaca i Aškalija.

Sutra u sedam sati biće otvoreno a u 19 časova zatvoreno 798 biračkih centara, odnosno na 2.366 biračkih mesta. Pravo glasa na izborima ima 1.779.357 glasača koji će birati odbornike i gradonačelnike u 39 opština. Ukupan broj registrovanih glasača van Kosova je 8.383.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track