Vlada Srbije neće prihvatiti nova uslovljavanja
Foto: Print

Tim za implementaciju sporazuma

Vlada Srbije neće prihvatiti nova uslovljavanja

Politika -
Odnos Beograda, prema sporazumu, zavisiće od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrđeni planovi implementacije koji Beogradu neće odgovarati

BEOGRAD - Vlada Srbije je donela zaključak kojim je obrazovan tim za izradu plana implementacije sporazuma iz Brisela koji će u sredu održati svoju prvu sednicu.

U državnom vrhu postoji apsolutno jedinstvo oko toga da se neće pristati ni na kakve pritiske ili neka nova uslovljavanja vezana za primenu sporazuma iz Brisela, a odnos Beograda, prema sporazumu, zavisiće od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrđeni planovi implementacije koji Beogradu neće odgovarati.

Rukovodioci tima su savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović i direktor republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević.

Zadatak tima, kako je rečeno jeste da izradi i dostavi vladi na usvajanje plan implementacije Briselskog sporazuma, uključujući i vremenske rokove u skladu sa tačkom 12 tog sporazuma.

Delegacija Srbije, u kojoj će biti Đurić, Odalović i Đurđević, kao i drugi članovi tima i verovatno i neko od ministara u čijem domenu bi bila primena određenih tački plana, putovaće u Brisel gde bi trebalo u četvrtak da se sastane sa sličnim timom iz Prištine.

Razgovor o planu implementacije od suštinskog je značaja za dalju primenu sporazuma, pošto od njegove sadržine zavisi da li će sporazum voditi ka stvarnoj autonomiji za Srbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track