Vlada Stošić: Srbija nema gotove igrače
Foto: Saša Pavlić

U Primeri igra samo jedan srpski fudbaler - Rukavina

Vlada Stošić: Srbija nema gotove igrače

Fudbal -
Iskreno Domaći fudbal je u velikim problemima, sav je u improvizacijama i zato ga treba što pre privatizovati, tvrdi Vlada Stošić, direktor Betisa

Bez dlake na jeziku.Sportski direktor Betisa i šampion Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom Vlada Stošić razočaran je kvalitetom fudbalera Superlige. Prvi operativac „zeleno-belih“ iz Sevilje žali što u Primeri igra jedino Antonio Rukavina, dok je u njegovo igračko vreme skoro svaki španski klub imao po jednog fudbalera iz naše zemlje.Tošić se nije snašaoRođeni Vranjanac Vlada Stošić (48) u kontaktu je sa Crvenom zvezdom, ali otkriva surovu realnost srpskog fudbala.- Zvezda je, kao i Betis, moj klub, ali interesovanja za njene igrače nemam. Ne samo ja nego ni ostali klubovi u Primeri. Zvezda ima interesantnih fudbalera, ali su skupi. Da li su precenjeni ili ne, ne bih da ulazim u to. Doveo sam svojevremeno Duška Tošića, ali se nije snašao. Slabo pratimo srpsko tržište jer tu za nas nema odgovarajućih fudbalera - kazao je Vlada Stošić španskim medijima i dodao:- Samo Antonio Rukavina igra u Valjadolidu. Ostali ne mogu da se izbore da budu u prvom planu. Dejan Lekić i Stefan Šćepović igraju u Segundi, u Sportingu iz Hihona, a bili su potencijalni reprezentativci Srbije.Propustili EP i SPPoslednjih godina osetan je pad kvaliteta srpskih igrača, što se odrazilo i na transfere u inostranstvo, ali i na rezultate reprezentacije.- Srbija ima mnogo talentovanih igrača i oni su interesantni za Španiju, Portugal, Belgiju, Italiju, Englesku, Francusku. Srbija nema gotove igrače koji klubovima donose velike pare. Bojim se da je srpski fudbal u velikim problemima, da je sav u improvizacijama, zato ga treba što pre privatizovati, pre svega Zvezdu i Partizan - jasan je Stošić.

Kupi jeftino, prodaj skupoVlada Stošić je postao sportski direktor Betisa u leto 2010. godine, kad je klub bio u Segundi:- Prihvatio sam vruć krompir pre tri godine, kad je klub bio drugoligaš, u sudskom postupku i teškom materijalnom stanju. Dobio sam odrešene ruke. Budžet je bio skroman, ali sam u njega morao da se uklopim. Napravio sam čudo, doveo sam dobre igrače za male pare, ali za velike rezultate.

Pozajmica samo koristiVlada Stošić se prisetio dana provedenih u Crvenoj zvezdi:- Sve sam postigao zahvaljujući talentu i upornosti. Moj fudbalski put nije bio nimalo lak. Slali su me u Majdanpek, Rad, Radnički iz Niša, bio sam u Australiji i vratio sam se u Zvezdu na velika vrata. Nikad se nikom nisam žalio, iako je i te kako bilo nepravdi. Verovao sam u sebe i tako je bilo. Sa Zvezdom sam osvojio sve moguće u fudbalu, a kasnije me je upamtila cela Španija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track