Vladimir Stojković podelio Srbe i Belgijance

Pred duel na Marakani

Vladimir Stojković podelio Srbe i Belgijance

Fudbal -
Dok većina navijača u Srbiji likuje zbog povrede Vladimira Stojkovića (prelom ključne kosti), Belgijanci tuguju.

Dok većina navijača u Srbiji likuje zbog povrede Vladimira Stojkovića (prelom ključne kosti), Belgijanci tuguju.

Golman fudbalera Partizana, koji je omražen kod navijača Crvene zvezde, bio je njihova najveća prednost i igrali su na tu kartu da će on podeliti publiku u petak na "Marakani". Upravo iz tog razloga, poznajući kakva atmosfera vlada u Beogradu što se tiče jedinice Orlova, nisu pristali na želju FSS da se kvalifikacioni meč za SP igra u Novom Sadu.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović, umesto Stojkovića, pozvao je u nacionalni tim Bojana Jorgačevića iz Briža, a Belgijanci nisu propustili idealnu priliku da iz prve ruke saznaju detalje vezane za večiti problem.

“U Srbiji ili ste partizanovac ili zvezdaš, bez obzira da li živite daleko od Beograda. Stojković je počeo profesionalnu karijeru u Zvezdi, a sada je u Partizanu. Navijači Zvezde to ne mogu da mu oproste, pogotovo ne posle jednog derbija kada je pokazao majicu na kojoj je pisalo ‘Oprostite mi moju ružnu prošlost’”, pojasnio je Jorgačević “slučaj Stojković”.

Belgijski mediji apostrofiraju činjenicu da je “slučaj Stojković” pre dve godine i koštao Srbiju odlaska na EP, kada je u Humskoj doživljen senzacionalan poraz od Estonije (1:3) uz konstantno zviždanje golmanu Partizana.

“Mislim da će sada biti mnogo lakše, jer su Ivanović i Kolarov pozvali navijače da se ujedinje. Ukoliko tim igra dobro, osetićete šta znači podrška od 50.000 navijača, međutim, ako krene loše, onda… Takva je balkanska publika”, poentirao je Jorgačević.

Miralem Sulejmani, je saigraču defnazivcu Ajaksa Tobiju Aldervireldu priznao ono što mnogi srpski igrači poveravaju najbližima.

Sulejmani mi je rekao da Srbi ne vole da igraju u Beogradu, jer se navijači vrlo brzo okrenu protiv svog tima. Gledaćemo da to iskoristimo", iskren je Aldervirlde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track