Voda u Lučanima ispravna za piće
Foto: Shutterstock

Urađena analiza

Voda u Lučanima ispravna za piće

Srbija -
Zbog obilnih padavina i poplava koje su zadesile ovo područje došlo je do zamućenja, ali voda je bakteriološki i higijenski ispravna

LUČANI/ČAČAK - Na području Lučana voda je ispravna za piće, potvrdio je jutros predsednik ove opštine Mladomir Sretenović.

On je kazao da je zbog obilnih padavina i poplava koje su zadesile ovo područje došlo do zamućenja, međutim, voda je bakteriološki i higijenski ispravna. "Rađena je analiza, koja je potvrdila da za sada nema bojazni za građane", naveo je Sretenović.

On je dodao da nivo Bjelice i Zapadne Morave opada, a dve komisije koje su formirane za procenu štete na poljoprivrednim usevima i infrastrukturi nastavljaju rad na proceni štete.

Sretenović je istakao da je sačinjen prioritetan cilj za pomoć domaćinstvima koja su najviše pogođena ovom poplavom, tako da će se izveštaj ili obaveštenje i molbe za sredstva danas naći na dnevnom redu sednice Vlade republike Srbije.

Prema njegovim rečima, pripadnici sektora za vanredne situacije u saradnji sa lokalnom samopupravom neprestano prate događanja na području lučanske opštine i za sada nema novih klizišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track