Volksbanka postala Sberbank Srbija
Foto: Reuters

Akvizicija

Volksbanka postala Sberbank Srbija

InfoBiz -
Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, u februaru 2012. preuzela je akvizicijom Volksbanku a. d. Beograd

BEOGRAD - Volksbanka a.d. Beograd od danas posluje pod imenom Sberbank Srbija a.d. Beograd, saopšteno je iz banke.

Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, koja je u februaru 2012. preuzela akvizicijom Volksbanku a.d.Beograd, planira da "postane lider u bankarskom sektoru Srbije, moderan, fokusiran i pouzdan".

Sberbank Srbija će ovdašnjem tržištu ponuditi sveobuhvatan portfolio bankarskih usluga, kao što su krediti, garancije, razni oblici depozita, platne transakcije u zemlji i inostranstvu (uključujući i one u ruskim rubljama), menjačke poslove, elektronsko bankarstvo, i druge.

Članica je Sberbank Evropa AG, koja upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u devet država centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini.

Grupa ukupno ima oko 300 filijala i zapošljava više od 4.000 ljudi.

U Rusiji ima udeo od 28,2 odsto u aktivi bankarskog sektora i zapošljava više od 245.000 ljudi, što je čini najvećom bankom u zemlji. Osnivač Sberbanke i njen većinski vlasnik je Banka Rusije, koja i ima 50 odsto plus jednu akciju sa pravom glasa. Preko 245.000 privatnih lica i institucija su vlasnici preostalog dela akcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track