Vorlik: Prenela sam Nikoliću da se što pre formira vlada
Foto: Kurir

Vorlik: Prenela sam Nikoliću da se što pre formira vlada

Politika -
Nikolić je izrazio prvirženost nastavku puta Srbije ka punopravnom članstvu u EU i unapređenju dobrih odnosa SAD i Srbije, rekla je Vorlikova

BOR - Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Meri Vorlik izjavila je da je u interesu SAD i Srbije da se što pre formira nova vlada i da taj posao treba prepustiti strankama koje su pobedile na parlamentarnim izborima.

Odgovarajući na pitanje novinara u Boru, Vorlikova nije želela da komentariše izjavu lidera socijalista Ivice Dačića da zemlje zapada vrše pritisak da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka formiraju novu Vladu Srbije, ocenivši da je mnogo važnije da se ona formira što pre, kako bi se posvetili razvoju privrede, evropskim integracijama i novim investicijama.

Na pitanje o čemu je razgovarala sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Vorlikova je rekla da mu je prenela stav američke adminsitracije da je u interesu i SAD i Srbije da se što pre formira nova vlada.

Prema njenim rečima, Nikolić je izrazio prvirženost nastavku puta Srbije ka punopravnom članstvu u EU i unapređenju dobrih odnosa SAD i Srbije.

Američka ambasadorka je izbegla odgovor na pitanje da li joj je Nikolić rekao da SNS neće formirati vladu sa Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, rekavši da bi to pitanje trebalo uputiti Nikoliću i čelnicima drugih stranaka.

Komentarišući da li će posle izbora Nikolića za predsednika Srbije odnosi SAD i Srbije ostati isti, Vorlikova je rekla da nema razloga da se ne nastavi dobra saradnja dve zemlje na svim nivoima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track