VOZAČ VUKAO PUMPADŽIJU: Jurio je 180, a meni su patike počele da gore!
Foto: Aleksandar Jovanović

Jurnjava dva i po kilometra

VOZAČ VUKAO PUMPADŽIJU: Jurio je 180, a meni su patike počele da gore!

Crna Hronika -
Nije hteo da plati Dok mu je pola tela visilo kroz prozor BMW, Nenad Živković (34) pokušavao da zaustavi Đorđa M. (22), koji je bežao sa pumpe jer nije hteo da plati 3.000 dinara za gorivo

BEOGRAD - Kao na filmu!- Dečko u BMW došao je na pumpu i tražio da mu sipam gorivo za 3.000 dinara. Nije izlazio iz kola niti je gasio motor. Kad sam mu natočio benzin, pružio mi je kroz prozor sa suvozačeve strane 20 dinara. Nagnuo sam se ka njemu i tad je počela drama!Vikao je: „Pusti se!“Ovako za Kurir započinje ispovest radnik benzinske pumpe „Slap“ na Konjarniku Nenad Živković (34), kog je Đorđe M. (22) vukao dva i po kilometra po auto-putu Beograd-Šid, nakon što je pumpadžija pokušao da ga spreči da pobegne ne plativši gorivo. Incident se dogodio u četvrtak oko 2.35 sati, a Nenad je objasnio da se mahinalno uhvatio za prozor automobila kad je mladić dodao gas.- Čim sam se uhvatio, on je krenuo! Glava mi je bila u kolima, a noge su mi dodirivale asfalt! Vozio je 180 na sat i nijednog trenutka nije smanjivao brzinu! Znao sam da moram čvrsto da se držim i da ću podleteti pod točkove ako se pustim - priča Nenad.Živković kaže da su njegove kolege odmah sele u auto i krenule za njima, ali nisu uspeli da ih stignu.- Vozač je sve vreme vikao: „Pusti se, pusti se!“ Vetar me je šibao, a ja sam pokušavao da noge držim što dalje od asfalta, mada nisam uspevao. Vozač se sve vreme približavao bankini u nameri da me nabaci na nju kako bih ispao iz kola - kaže Živković.Luda vožnja završila se u Krivolačkoj ulici kad je Đorđe izgubio kontrolu nad vozilom, proleteo kroz bankinu i zaustavio se na travi.- Jako sam udario kuk i otkotrljao se u travu, a on je krenuo u rikverc. Mislio sam da će me pregaziti, ali, na sreću, udario je u saobraćajni znak i posle toga je izašao iz auta i pobegao - priča Nenad.On dodaje da je tokom drame u jednom trenutku obuća počela da mu se pali!- Patike i pantalone su mi pocepani. Sve vreme sam razmišljao gde ću da odletim i kako ću da se polomim - ispričao je Živković za Kurir.Vozač se predaoKako saznajemo, Đorđe M. je u sredu uveče pozajmio automobil od druga s kojim je prethodno sedeo u kafiću.- Policija je u Krivolačkoj ulici našla tablicu sa BMW. Kontaktirali su s vlasnikom, koji je poručio Đorđu da se preda, što je ovaj ubrzo i učinio - kaže izvor Kurira i dodaje da je Đorđe odranije poznat policiji i da već ima dosije.

Asfalt mu spržio obuću... Nenadove patike
Asfalt mu spržio obuću... Nenadove patike

Lakše povredeIŠČAŠIO ZGLOB I POVREDIO KUKŽivković je odmah posle incidenta prebačen na VMA, odakle je posle detaljnih pregleda pušten na kućno lečenje.- Živković ima iščašenje skočnog zgloba, tupu povredu kuka i nekoliko oguljotina po telu i licu - kaže naš izvor sa VMA.

Radio deset danaMISLIO SAM NA TRUDNU SUPRUGUNenad Živković kaže da je na „Slapu“ počeo da radi pre deset dana.- Baš nisam imao sreće na novom poslu. Koliko sam se uplašio za sebe, toliko sam se uplašio i za trudnu suprugu. Srećom, sve se dobro završilo - kaže Nenad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track