Vraćanje PDV za kupovinu bebi opreme od 1. do 15. februara
Foto: Reuters

Refundacija

Vraćanje PDV za kupovinu bebi opreme od 1. do 15. februara

Društvo -
Kupac hrane i opreme za bebe u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju u iznosu PDV koji se nalazi na fiskalnom računu, a najviše u iznosu do 40.000 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine starosti bebe do 30.000 dinara

BEOGRAD - Roditelji i staratelji čija mesečna primanja nisu veća od 80.000 dinara, moći će u periodu od 1. do 15. februara da podnesu zahtev za refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Kako se navodi na sajtu uprave, kupac hrane i opreme za bebe u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju u iznosu PDV koji se nalazi na fiskalnom računu, a najviše u iznosu do 40.000 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine starosti bebe do 30.000 dinara.

Pravo na refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, za nabavke od početka prošle godine imaju roditelji i staratelji koji prošle godine nisu zaradili više od 80.000 dinara mesečno. Uslov je i da je ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez na imovinu u skladu s propisima kojima se uređuje porez na imovinu manja od 23,4 miliona dinara.

Roditelj ili staratelj može da refundira PDV tako što će jedinici Poreske uprave na kojoj ima prebivalište dostaviti obrazac koji se nalazi na sajtu uprave, fiskalni račun, fotokopiju i spisak brojeva tih računa. Refundacija PDV na račun kupca hrane i opreme za bebe, vrši se u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track