FED KUP: Kirstea za pobedu Rumunije, Srbija ispala iz Svetske grupe
Foto: TSS

Poraz teniserki

FED KUP: Kirstea za pobedu Rumunije, Srbija ispala iz Svetske grupe

Tenis -
Pomoglo je što sam malo više trenirala na šljaci. Trudila sam se da igram agresivnije i išla sam napred, rekla je srpska teniserka

Ženska teniska reprezentacija Srbije ispala je iz Svetske B grupe Fed kupa, pošto u meču za opstanak izgubila u Bukureštu od Rumunije rezultatom 4:1. U narednoj sezoni reprezentacija Srbije će igrati u Evroafričkoj zoni i pokušaće da se vrati u elitnu grupu svetskog tenisa.

Pre samo godinu i po dana Srbije je igrala finale Fed kupa i izgubila od Češke, a prošle godine je izgubila u prvom kolu Svetske A grupe od Slovačke, da bi potom bila poražena i u meču za opstanak u elitnoj grupi od Nemačke sa 3:2.Krajem prošle godine Srbija je u prvom kolu Svetske B grupe izgubila od Kanade sa 3:1, a danas je poražena i u meču za opstanak.Sudbina duela protiv Rumunije bila je određena već u prvom singlu, kada je Ana Ivanović neočekivano izgubila od Sorane Kirstee, iako je dobila prvi set.Potom je peta teniserka sveta Simona Halep lako savladala Bojanu Jovanovski sa 6:2, 6:4. Taj meč je juče prekinut zbog kiše pri vođstvu Rumunke od 3:1 u prvom setu, a jutros je Halep lako završila posao.Ivanović je vratila nadu našem timu, jer je odigrala neuporedivo bolje nego juče i savladala je Halep sa 6:3, 7:6 (7:2), ali Jovanovski protiv Kirstee nije mogla da osvoji više od jednog seta.Reprezentativka Srbije dala je sve od sebe, borila se do kraja, spasila pet meč lopti, ali je na kraju Halep pobedila sa 6:3, 6:7 (7:9), 6:3 i tako postala junakinja ovog meča.U duelu dublova, Jovana Jakšić i Nina Stojanović predale su meč Moniki Nikulesku i Irini Kamili Begu nakon što su izgubile prvi gem.Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da joj je krivo što je njen tim izgubio od Rumunije."Mi smo imali šansu, uprkos tome što smo gubili sa 2:0. Krivo mi je što je sve ispalo ovako, ali je Rumunija odigrala vrhunski. Imali su uz sebe i publiku, koja je znala da ih podigne", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare posle poraza u Bukureštu.Selektor Srbije Dejan Vraneš istakao je da nema šta da zameri svom timu posle poraza od 3:1."Nemam šta da im zamerim, jer su se borile i znam da je svaka od njih dala maksimum. Mogli smo da dobijemo mečeve, ali nismo uspeli. Ovaj naš tim može još godinama da igra zajedno. Bitno je da devojke budu zdrave i imaju kontinuitet", naveo je Vraneš.Srbija će nakon današnjeg poraza takmičenje u FED kupu nastaviti u Prvoj grupi Evro-afričke zone, ali je Vraneš rekao da veruje da već sledeće godine ekipa može da se vrati u Svetsku grupu.On je dodao da je Srbija predala poslednji peti meč u dublu protiv Rumunije, jer je Nina Stojanović imala problema sa mučninom posle jela.U današnjem odlučujućem meču u Bukureštu, Bojana Jovanovski izgubila je od Sorane Kirstee."Dala sam sve od sebe, ali nedostajalo je sreće u pojedinim trenucima. Nikada nisam videla Kirsteu da ovako trči. Ona je bila baš motivisana danas i stvarno se trudila", zaključila je Jovanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track