Vređanje Srba i Šutanovca u SAD demokratija?!
Foto: Veti

Srpski biznismen odustao od tužbe

Vređanje Srba i Šutanovca u SAD demokratija?!

Stil -
Po američkom zakonu, uvrede koje je izrekla gospođa Hendler na račun srpskog naroda, spadaju pod jasnu zakonsku definiciju koja odobrava izrazitu demokratsku slobodu govora i izražavanja svih oblika na tlu SAD, od strane svakog njenog građanina, kaže Đogović

DIZELDORF - Dragan Ðogović, srpski biznismen iz Dizeldorfa, povukao je zvanično tužbu protiv Čelzi Hendler američke moderatorke kanala “E“ koju je podneo krajem juna prošle godine zbog vređanja srpskog naroda.

Podestimo, Hendlerova je komentarišući koncert pevačice Ejmi Vajnhaus u Beogradu, sa gostima u studiju, izrekla bujicu uvreda na račun srpskog naroda i ministra odbrane Dragana Šutanovca.Zbog svega ovoga medijska bura u to vreme se podigla do nezapamćenih visina. Skoro sve domaće medijske kuće kao i mnogi strani izvestači su danima izveštavali o ovom događaju.- Posle silnih peripetija i ogromnih troškova, koje iziskuje ovako jedna tužba i moje borbe sa svim raspoloživim pravnim instancama da stvar završi na sudu u Los Anđelosu, doneo sam konačnu odluku da tužbu povučem, na savet advokatskih kancelarija, koje sam angažovao u ovom procesu u Beču i Los Anđelesu. Razlog tome je minimalna šansa, otprilike 5 odsto da se proces završi u moju korist na američkom sudu. Po američkom zakonu, uvrede koje je izrekla gospođa Hendler na račun srpskog naroda, spadaju pod jasnu zakonsku definiciju koja odobrava izrazitu demokratsku slobodu govora i izražavanja svih oblika na tlu SAD, od strane svakog njenog građanina. Evropske sudove kao što svi znamo Amerikanci uopšte ne priznaju u bilo kakvom procesu protiv njihovih građana, stoga bi svaka moja dalja aktivnost povodom ove tužbe bila apsolutno neefikasna i apsurdna. Sa druge strane gledano ako poželite da ismevate i vređate Amerikance onda morate računati sa opcijom da ćete imati velikih problema. Za njih ste u tom slučaju odmah okarakterisani kao neprijatelj države i američkog naroda, zaključio je na kraju Ðogović u telefonskom razgovoru, za Vesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track