VRELINA: U Beogradu u 13 sati izmereno 37 stepeni!
Foto: Damir Dervišagić

Oprez zbog vrućina

VRELINA: U Beogradu u 13 sati izmereno 37 stepeni!

Beograd -
Očekuje se da će Beograd biti jedan od najtoplijih gradova u Evropi, rečeno je u Prognozi vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda

BEOGRAD - U Srbiji je danas u 13 časova najtoplije bilo u Beogradu i Velikom Gradištu, gde je izmereno 37 stepeni, a glavni grad Srbije će, kako očekuju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, biti jedan od najtoplijih gradova u Evropi.

U Srbiji će danas i sutra biti veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom znatno iznad proseka, od 35 do 40 stepeni Celzijusa, a očekuje se da će Beograd biti jedan od najtoplijih gradova u Evropi, rečeno je u Prognozi vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je saopštio RHMZ, u subotu su lokalno moguće vremenske nepogode, sa obilnijim padavinama, olujnim vetrom i gradom.Sutra će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, uveče i noću, na zapadu i jugozapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, mestimično se očekuju pljuskovi i grmljavine.Vetar slab i umeren, južni, jugoistočni, u Banatu povremeno i jak. Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 22, na jugu Banata oko 26.

Najviša temperatura od 36 do 40 stepena.I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, a vetar će biti slab i umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura iznosiće oko 26, a najviša temperatura oko 39 stepeni.U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do16. avgusta, za vikend biti svežije, promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Od ponedeljka do kraja perioda biće pretežno sunčano i uglavnom suvo, a temperatura će iznositi oko proseka, od 28 do 32 stepena.Samo u sredu očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track