Vučić: Čedo, požuri da ne zakasniš na Mikonos!

Prepucavanje

Vučić: Čedo, požuri da ne zakasniš na Mikonos!

Politika -
Vučić je prebacio Jovanoviću što je "brutalno napao" potpredsednicu SNS Jorgovanku Tabaković, " ženu koja za razliku od njega dok se kupa na mediteranskom suncu i leti malim avionima vredno radi u skupštini".

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović i šef poslaničkog kluba naprednjaka i kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vučić razmenili su u oštroj polemici u Skupštini optužbe za diletantizam, ličnu imovinu, neodgovornost prema građanima i povišen ton.

Vučić je prebacio Jovanoviću što je "brutalno napao" potpredsednicu SNS Jorgovanku Tabaković, " ženu koja za razliku od njega dok se kupa na mediteranskom suncu i leti malim avionima vredno radi u skupštini".

Osvrćući se na Jovanovićevu primedbu da je diletant za pitanja bezbednosti, Vučić je uzvratio Jovanoviću, kojeg je nazvao preplanulim ekspertom srpske političke misli, da ima malo znanja, ali da povišenim tonom drži lekcije svima u skupštini.

On je, govoreći o opaskama Jovanovića vezanim za službe bezbednosti, rekao da su u strahu velike oči i da se u skupštini "ne biraju nikakve službe" nego vlada.

"Što bih se ja vas bojao, što ste otkrili veliku istinu da je more slano", uzvratio je Jovanović i zapitao šta je sporno što je rekao da je Vučić "diletant za posao koji preuzima".

"Diletant je po Vujakliji čovek koji se sa ljubavlju bavi poslom", rekao je Jovanović i dodao da će izaći iz sale, jer mu je rasprava dosadna.

Na to je Vučić dobacio da razume zašto Jovanović mora da ide - "kako ne bi zakasnio na avion za Mikonos".

"Kad govorite o plažama i slanom moru, to more može da bude i slatka voda", nadovezao se Vučić i dodao da tako nešto treba da bude dostupno i običnom narodu.

"Da smo vas ranije slušali, vi biste sada bili cimer vašem bivšem šefu u Hagu", dobacio je Jovanović, a Vučić je uzvratio:

"Kad govorite o strahu, nemojte da vas podsećam šta ste radili od 2000. naovamo, kada je svako "ko se usudio da vas pogleda popreko morao da završi iza rešetaka"

"Mi se nismo uplašili ni vaših kumova iz Šilerove", rekao je Vučić.

Jovanović je, replicirajući, rekao da "ovo više nije Srbija u kojoj bilo šta znače te vaše besmislice", ali i istakao da će za LDP "prošlost biti večita tema sve dok ne odgovorimo na pitanje kako je moguće da Srbija bude jedina na planeti na kojoj je moguće društvu polomiti kičmu, a onda promeniti čvor na kravati i tablu sa imenom stranke i nastaviti dalje".

On je dodao da neko ko ima podrum vina u svojoj kući ne može njemu prebacivati što ide na letovanje.

Vučić je uzvratio podatkom da je za opremanje kabineta guvernera I zamenika guvernera potrošeno toliko da se 70 puta može otići I vratiti sa Mikonosa privatnim avionom.

"Nisam vas razumeo, gospodine Jovanoviću, mislio sam da ste izašli i da vas avion čeka", kazao je Vučić.

Jovanović je odgovorio da će na sednice dolaziti kao I svi ostali onda kada rukovodstvo parlamenta bude zakazivalo sednice kao svi drugi, s obzirom da mu je poziv za sednicu na kojoj se raspravlja o vladi prosleđen preksinoć u 23 sata, a da na privatni avion neće zakasniti, jer će ga čekati do pet ujutru.

"Da se glasalo na Mikonosu uveren sam da biste vi pobedili, ali glasalo se u Srbiji i uvek će se glasati u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je Jovanoviću poručio da ga nije razumeo o čemu govori, kada je govorio o nekakvoj imovini, ali da neće da zamara javnost time, poručivši mu ironično da je vredan I načitan radnik, koji želi da sarađuje sa vladajućom većinom, ali da to ne može da učini jer stranke koje je čine ne žele da odgovore na njegove uvrede.

"A ne možemo da vam odgovaramo, jer je vama važniji tretman od zaštite od sunca, nego šta ćete da uradite za vaš narod", primetio je Vučić i predložio Jovanoviću da "razmene svoju imovinu u razmeri jedan prema 10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track